Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Varför finns det ett förslag om att dra in stödet till Nymålen? Så svarar Rolf Lindström (M)

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Hur vill den politiska majoriteten i Oskarshamns kommun – Socialdemokraterna och Moderaterna – kommentera förslaget om att dra in stödet till verksamheten på Nymålen?

ON ställer frågan till socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M).

”Socialnämnden har för detta år en mycket ansträngd budget, där den senaste prognosen visar på minus 23,5 miljoner. Förvaltningen jobbar stenhårt med åtgärder för att få en budget i balans vid årsskiftet – där säkert ett antal obekväma beslut måste tas för att vi ska kunna närma oss balans i budgeten. Min bedömning är att även 2024 blir ett svårt och utmanande år för socialförvaltningen med fortsatta åtgärder för att klara tilldelad ekonomisk ram. Här är prio ett att klara vår kärnverksamhet med oförändrat hög kvalitet. För att klara nämndens åtaganden inom den ekonomiska ram som tilldelats har respektive område inom förvaltningen i handlingsplanen för 2024 listat tänkbara åtgärder inom sitt område för att bidra till att nå budget i balans. En åtgärd som listats är ett förslag om att dra in stödet på 200 000 kronor. Viktigt att påpeka är att detta är i dagsläget ett förslag som kommer att presenteras som ett informationsärende vid socialnämndens sammanträde den 21 juni, varefter beslut kommer att fattas angående handlingsplanen vid socialnämndens sammanträde i september”, skriver Rolf Lindström i ett e-postmeddelande.

Är inte Nymålen en av de viktigaste delarna vi har, när det gäller människor som har det tuffast i vårt samhälle?

”Jag håller med om att Nymålen är en viktig och uppskattat verksamhet i personers rehabilitering med många aktiviteter där djurhållningen är en av dessa.”, svarar Rolf Lindström.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS