Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Varför går det inte att betala p-avgifterna i Oskarshamn med mynt? Så svarar Andreas Erlandsson (S)

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Varför kan inte trafikanter betala parkeringsavgifterna i Oskarshamn med kontanter/mynt?

ON ställer frågan till kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S), som även är förste vice ordförande i KSNAT (kommunstyrelsens utskott för näringsliv, arbetsmarknad och teknisk verksamhet – tekniska nämndens ersättare).

”I samband med att kommunfullmäktige beslutade om vilka avgifter och regler som skulle gälla kring parkeringarna i centrum så beslutades det samtidigt om en uppföljning sex månader efter införandet. Där kommer vi att se över vilka förbättringar som eventuellt behöver vidtas så att det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt att betala sin avgift. Som exempelvis fler automater, andra betalsätt, tydligare skyltning med mera. Idag har vi tre betalsätt: kort, app och sms. Vilket har framgått av de redovisningar vi har fått till oss i KSNAT under våren”, skriver Andreas Erlandsson via e-post.

Andreas Erlandsson S
Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S). Foto: Peter A Rosén. Grafik: Socialdemokraterna

Oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) sitter också i KSNAT.

Så här svarar han:

”Precis samma fråga får jag av en del. Jag måste erkänna att när detta beslut om återinförandet av parkeringsavgifter togs, så uppfattade jag det som att det skulle finnas möjlighet till att kunna betala sin p-avgift med kontanter. Vi hade ju de gamla parkeringsapparaterna ståendes någonstans, så det borde väl bara ha varit att plocka fram dem igen. Så tänkte jag. Jag blev lika förvånad som många andra över att denna möjlighet till kontantbetalning nu inte finns. Jag förstår inte varför dessa ”gamla” parkeringsapparater inte togs fram när vi återgick till det gamla systemet med parkeringsavgift. Jag tänker lyfta detta och lite till vid nästa KSNAT-möte. Varför har vi inte möjlighet till att kunna betala kontant? Det är möjligen så att det är svårt för tekniska kontoret att administrera och ta hand om kontanter. Men detta måste gå att lösa. Kan vi fara till månen, så kan nog kommunen ta hand om kontanter. Sverigedemokraterna har hela tiden varit stor motståndare till ett återinförande av parkeringsavgifter. Och vi röstade nej till majoritetens förslag. Vi ville behålla p-skivan. Och det vill vi fortfarande.”

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS