Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Världsartisterna Pierre och Théo Fouchenneret framträder med Camerata Nordica

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

KONSERT

Camerata Nordica fortsätter att introducera nya världsartister till Sverige och Kalmar län. Denna gång är det de internationellt välkända och prisbelönta bröderna Pierre och Théo Fouchenneret som framträder tillsammans med och leder Camerata Nordica.

Vi kommer att få höra dem i den dubbelkonsert för piano, violin och stråkar i d-moll som den brådmogna tonåringen Felix Mendelssohn skrev när han var endast 14 år gammal. Sin ålder till trots var det Mendelssohns fjärde verk för soloinstrument och piano och låg länge ospelat. Det är först i modern tid stycket blivit utgivet och vi får möjlighet att njuta av detta vackra stycke.

Glada att kunna bjuda in bröderna

Pierre kommer sedan att leda Camerata Nordica i ett arrangemang för stråkorkester av Bruckners kvintett. Detta, Bruckners enda större kammarmusikstycke, är såväl symfoniskt som distinkt instrumentellt. Det anses av många som ett av de mest idiosynkratiska och djupaste kammarmusikverken sedan Beethoven.

–Vi är glada att äntligen bjuda in de två bröderna Fouchenneret. Det är inte så ofta som två syskon uppnår musikaliska karriärer på så hög nivå och jag tror att det också skapar en speciell alkemi på scen. På programmet för denna produktion står Mendelssohns dubbelkonsert för piano, violin och stråkar som är ett lysande verk där strålkastarljuset riktas mot denna fantastiska duo. Pierre valde som andra del Bruckners kvintett arrangerad för stråkorkester. Detta är ett otroligt stycke, ett av de enda kammarmusikstyckena i hans repertoar som ger oss en chans att upptäcka hans musik utan en ensemble med 100 musiker, säger Zephyrin Rey-Bellet, Orkesterchef & Konstnärlig chef.

FAKTA / TURNÉ

Artister

Pierre Fouchenneret ledare och solist, violin

Theo Fouchenneret solist, piano

Camerata Nordica

Program

MENDELSSOHN Dubbelkonsert för piano, violin och stråkar i d-moll, MWV O4

BRUCKNER Stråkvintett WAB 112 i F-dur i arrangemang för stråkorkester.

Konserten spelas på Forum den 13 februari och går även att se i Västervik den 11 februari, Hultsfred den 12 februari och på Kalmar slott samt camerata >PLAY den 14 februari.

Foto: Camerata Nordica

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS