Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Värna om medarbetarna på Oskarshamns sjukhus”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Moderaterna och Kristdemokraterna i länet har reagerat på missnöjet bland de anställda på sjukhuset i Oskarshamn.

”Värna om medarbetarna på Oskarshamns sjukhus”, skriver de i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Till första personalutskottet efter sommaren vill vi från oppositionens sida få en redovisning kring hur processen gått till då personal från Oskarshamn slussats över till Länssjukhuset för att täcka upp som sommarbemanning. Vi har fått bilden av att det varit frivilligt men enligt personalen stämmer tydligen inte detta riktigt och det måste vi få klarhet kring, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

”Bekymmersamt”

– Regionen eftersträvar att vara en av landets bästa arbetsplatser. Enligt medarbetarenkäten från i höstas instämde bara 14 procent av medarbetarna till fullo i detta. Oskarshamns sjukhus fick också bekymmersamt låga omdömen vad gäller ledning och styrning liksom förberedelser inför förändringar. Med detta färskt i minnet samtidigt som den största medarbetarföreträdaren, Vårdförbundet, var oeniga i förhandlingarna med arbetsgivaren, gör sig kräftgången påmind. I detta läge är det nog ”bra” att det inte går att mäta vem som är landets bästa arbetsplats, säger Carl Dahlin (M).

”Vår främsta resurs”

”Medarbetarna är vår främsta resurs. Under de senaste snart två åren har vi fått regelbundna signaler genom möten och samtal att organisationens medarbetare har det kämpigt många gånger. Det handlar om mycket, från löner till arbetsmiljö och inte minst uppskattning. Vår ambition är att fortsätta vara en röst för dem i personalutskottet liksom övriga politiska forum”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i pressmeddelandet.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD). FOTO: PETER A ROSÉN
Carl Dahlin (M). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS