Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Varning: Samhällsspridning av covid-19 i Torsås kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

TORSÅS

Det finns ett flertal bekräftade covid-19-fall i Torsås kommun. Nu uppmanar smittskyddsläkaren invånarna att noga följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Under de senaste två dagarna har ett flertal äldre personer i Torsås kommun smittats av det nya coronaviruset och det finns misstanke om att betydligt fler kan vara smittade i samhället.

–  Vi har nått en punkt då vi kan konstatera en samhällsspridning i Torsås kommun och därför är det nu viktigt att alla följer de rekommendationer som finns, så att våra äldsta och mest sköra i samhället kan skyddas, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Smittskyddsläkaren pekar på att personer i riskgrupper och personer över 70 år ska undvika sociala kontakter så mycket som möjligt för att undvika smitta.

Anhöriga till äldre släktingar eller personer i riskgrupper bör skjuta upp sina besök och hålla kontakt genom telefon eller på annat sätt.

Håll avstånd

Det är också viktigt att hålla avstånd till andra människor när man exempelvis är och handlar.

God handhygien är A och O för att minska smittspridning. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten ofta.

Den som känner av förkylningssymtom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma. Det är först sedan man varit symtomfri i två dagar som man kan börja jobba eller gå till skolan igen. Undvik allmänna kommunikationsmedel och taxi när du är sjuk/har symtom.

Är man sjuk bör man i första hand följa de egenvårdsråd som finns på 1177.se. Om inte dessa räcker eller om man känner sig sämre ska man ringa 1177, som ser till att man vid behov kommer i kontakt med sjukvården.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: REGION KALMAR LÄN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS