Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Västervik Speedway avancerar i tabellen efter kvällens vinst mot Masarna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VÄSTERVIK/OSKARSHAMN

Två placeringar uppåt i tabellen och seger hemma mot Masarna.

Västerviks Speedway svarade för en gedigen laginsats när man vann med 47–43 mot Masarna ikväll – trots riders replacement för Jason Doyle.

Alla tog poäng i hemmalaget och det var den egentliga skillnaden till segern.

Västervik gick från nästa sista placering upp till sjätteplatsen. Ett hopp med två placeringar där laget bland annat gick förbi Dackarna.

– Jag är jättenöjd med förarnas insatser ikväll. De visade att de vill vara med och slåss om en plats även i slutspelet.

– Alla var redo och fokuserade, precis som det ska vara, sa en nöjd sportchef i Västervik Speedway, Morgan Andersson.

Det gör saken extra intressant då grundserien avslutas med de så kallade derbymötena, borta och hemma. Dackarna börjar med Västervik hemma nästa tisdag och således har Västervik Dackarna hemma i sista omgången.

Hur viktiga är derbymötena mot Dackarna?

– De är alltid viktiga och det är alltid roligt att slå Dackarna, säger Morgan Andersson.

Frågan är hur Morgan tänker formera laget till kommande tisdag. Kommer han att ta in en eller två av de tre Ekstraligaförarna han har tillgång till. Jack Holder, Anders Thomsen och Jason Doyle.

– Tabellplaceringen är i sig inte så viktig men det är viktigt för våra sponsorer att vi visar att vår ambition är att vinna.

Kikar i plånboken

– Sedan beror det på om någon av trion kan köra på tisdag. Vi får väl kika lite i plånboken också, säger Morgan Andersson med ett spjuveraktigt leende.

Matchen ikväll mot Masarna visar att det finns gott om moral och inställning hos förarna i Västervik Speedway. När Jason inte kunde köra tog alla ansvar och levererade.

Åkmässigt var det en mycket jämn match där lagen turades om att vinna heatsegern men där heaten sammantaget slutade 3–3.

Bröt mönstret

I de femte och sjätte heaten bröt Västervik mönstret och körde hem två 4–2-segrar. Den egna produkten och junioren slog till med en kanonstart från yttern och heatseger i det femte heatet och fick med sig Mikkel B Jensen på tredjeplats. Heatet efter var det Linus Sundström som spöade Kim Nilsson och fick med sig Sam Masters som trea.

Det avgörande heatet var det 12:e när Mads Hansen och Anton Karlsson körde hem en femetta och Västervik drog ifrån till 39–33, som ökade på till 43–35 i heatet efter. Matchen avgjordes, poängmässigt, i det 14:e heatet – trots att Masarna vann det med 4–2. Västervik gick upp i den ointagliga ledningen med 45–39 och avslutade matchen med ännu en 2–4.

Här hittar du Matchfakta

Kvällens resultat:

Västervik – Masarna 47–43

Vetlanda – Kumla 46–44

Rospiggarna – Dackarna 57–33

Lejonen – Piraterna 61–29

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Den unge dansken, Mads Hansen, tog för sig rejält hemma mot Masarna ikväll och körde in 11 poäng. FOTO: CONNY BLOMANDER
Det lossnar mer och mer för Västerviks Linus Sundström. Ikväll visade han klass och körde hem 10 poäng. FOTO: CONNY BLOMANDER

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS