Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Västervik Speedway kan få in Jason Doyle

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

VÄSTERVIK

Jason Doyle kan komma att köra för Västervik Speedway 2021.

Idag meddelar Swindon Speedway att man inte kommer att köra någon seriespeedway kommande säsong.

Vi har en plats kvar i lagbygget och självklart ingår Jason som en av kandidaterna. Synd att detta inte hände för två-tre veckor sedan, då hade jag inte tvekat, säger Västervik Speedways sportchef, Morgan Andersson.

Jason Doyle körde för Västerviks Speedway förra säsongen och hade som plan att fortsätta. Sedan kom den polska Ekstraligan med kravet att de förare som kör för ett lag i Ekstraligan bara får köra i ett annat land utöver Polen.

Ett beslut som många förare blev irriterade över men som ingen ”vågade” protestera mot. Pengarna finns i Polen. Den stora födkroken för speedwayförare.

Jason Doyle hade tänkt att köra både i Polen, England, Sverige och GP-serien 2021. Men efter Ekstraligans beslut blev han tvungen att välja bort Sverige då han har sin familj i England.

Jason Doyle är en förare som vill ha så många matcher som möjligt för att hålla formen på topp.

”Ringde mig i torsdags”

– Jason Doyle ringde mig i torsdags när han fick veta att Swindon skulle dra sin ur. Vi pratade men vi kom inte överens om något, säger Morgan Andersson.

– Givetvis var det en bra känsla när Jason ringde och rent sportsligt skulle jag inte tveka att ta in honom. Men det viktigaste för oss är att ekonomin går ihop och att inte bygga något stjärnlag bara för att vinna SM-guldet.

Västerviks hade ett tvåårsavtal med Jason men som Jason tvingades att bryta när Polen och Ekstraliga kom med den nya regeln.

Sista datum för övergång inom speedwaysverige är den 28 februari – sedan kommer det självklart ett senare transferfönster.

– Jag kan inte kommentera mer i dagsläget vem som tar den sista platsen i truppen, men vi kommer inte att vänta till den 28 februari innan vi gör klart med vem det blir, säger Morgan Andersson.

”Framtiden är osäker”

Det verkar mycket frågetecken överhuvudtaget när det speedwaysäsongen 2021 i England. Det handlar om publik och pengar och det var den stora anledningen varför Swindon valde att hoppa av.

Frågan är om det blir avhopp.

Terry Russell, ordförande vid Swindon Speedway säger:

– Framtiden för alla åskådarsporter 2021 är osäker och enligt min åsikt är det mycket osannolikt att UK Speedway ska kunna fungera med begränsningar av åskådare under säsongen 2021.

Jason Doyle kan bli aktuell för Västervik Speedway 2021 då Swindon idag meddelar att man ställer in allt tävlande den kommande säsongen. FOTO: CONNY BLOMANDER

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS