Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Verksamhet inom tekniska kontoret i Oskarshamn kan konkurrensutsättas: ”Känns bra”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Moderaterna och Socialdemokraterna har gjort en överenskommelse för mandatperioden 2022-2025. Av överenskommelsen framgår att en utredning ska göras för att se om någon verksamhet inom tekniska kontorets verksamhet är lämplig för att konkurrensutsättas. Moderaterna och Socialdemokraterna är nu överens om förutsättningarna för en utredning. På kommande möte med kommunstyrelsens utskott för näringsliv, arbetsmarknad och tekniska frågor kommer därför beslut om en utredning att tas”, skriver Moderaterna och Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att vi nu kan gå vidare med en utredning om vilka verksamheter som kan vara lämpliga för konkurrensutsättning. När utredningen är klar kan vi gå vidare med nästa steg, säger Lucas Lodge (M), kommunalråd.

Lucas Lodge M
Lucas Lodge (M), kommunalråd. Foto och grafik: Moderaterna

Utredningsuppdraget kommer att vara enligt följande:

  1. Tekniska chefen får i uppdrag att göra en utredning om vilka verksamheter och arbetsuppgifter inom tekniska kontoret som är lämpliga att konkurrensutsätta.
  2. Utredningen ska visa på hur andra verksamheter inom tekniska kontoret och andra förvaltningar påverkas av konkurrensutsättningen.
  3. Utredningen ska visa på förväntade ekonomiska fördelar med konkurrensutsättningen samt förslag på hur kommunen ska kvalitetssäkra den verksamhet som konkurrensutsätts.
  4. Utredningen ska innehålla ett förslag på tidsplan för när en konkurrensutsättning av respektive lämplig verksamhet kan ske.

Foto: Peter A Rosén (överst)

+1
4
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
13

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS