Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Veteranpoolen i Oskarshamn och Västervik ska rekrytera rekordmånga pensionärer

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN/VÄSTERVIK

Veteranpoolen i Västervik och Oskarshamn ska rekrytera rekordmånga pensionärer

Det framgår av ett pressmeddelande som Veteranpoolen skickade ut på tisdagen.

”Det är oerhört stor efterfrågan på våra tjänster, vilket innebär att vi behöver rekrytera hundratals pensionärer det kommande året. Och vi ser att veteranerna börjar komma tillbaka efter corona”, skriver Veteranpoolen, som berättar att kundernas efterfrågan på tjänster inom hantverk, hem och trädgård är större än någonsin.

Man söker flera tusen nya medarbetare över hela Sverige.

”Det är ett enormt tryck just nu, både på hem- och trädgårdstjänster och hantverk”

PETER GREEN, FRANCHISETAGARE PÅ VETERANPOOLEN I VÄSTERVIK OCH OSKARSHAMN

– Det är ett enormt tryck just nu, både på hem- och trädgårdstjänster och hantverk. Det är många som har dragit i gång hemmaprojekt under pandemin, och för de uppdragen är våra erfarna hantverkare väldigt populära. Förfrågningarna har ökat med 40-50 procent jämfört med samma tid förra året, och det gör att vi har ett jättestort behov av att rekrytera nya veteraner, säger Niclas Rehnqvist, som tillsammans med Peter Green är franchisetagare på Veteranpoolen i Västervik och Oskarshamn.

”Fritt extrajobb”

”Hos Veteranpoolen jobbar pensionärer som vill ha ett fritt extrajobb, där de själva väljer uppdragen och hur mycket de vill jobba. Just att kombinera jobb och pension är en växande samhällstrend, vilket inte minst understryks av det faktum att var tredje 68-åring har en löneinkomst, enligt en undersökning från tjänstepensionsföretaget Alecta”, skriver Veteranpoolen.

”Eftersom trycket från kunderna är så otroligt stort behöver vi förstärka vår pool här i Västervik och Oskarshamn”

NICLAS REHNQVIST, FRANCHISETAGARE PÅ VETERANPOOLEN I VÄSTERVIK OCH OSKARSHAMN

– Vi märker av att allt fler pensionärer är nyfikna på hur det är att jobba hos oss och det är väldigt skoj. Eftersom trycket från kunderna är så otroligt stort behöver vi förstärka vår pool här i Västervik och Oskarshamn med åtminstone 100 pensionärer det kommande året, säger Niclas Rehnqvist.

”Flexibelt”

”71-årige Torsten Heinberg är en av dem som har hoppat på trenden och valt att jobba vidare efter pensionen.

Han anmälde sig till Veteranpoolen i början av 2020 och hann knappt ge sig ut på något uppdrag innan pandemin slog till.

Men nu är coronapausen slut, Torsten är vaccinerad och känner sig trygg med att jobba igen.

På hans lista med kommande uppdrag står bland annat att sätta upp hyllor, lägga in trösklar hos en rullstolsburen person och att måla om en hall”, skriver Veteranpoolen.

Torsten Heinberg.

– Innan har jag haft sommarhuset att pyssla med, men nu är det sålt och jag behöver något annat att ägna mig åt. Veteranpoolens upplägg är flexibelt och passar mig perfekt. Det är inte aktuellt för mig att sitta på en parkbänk och mata duvor, det är jag alldeles för rastlös för, säger Torsten.

Foto: Veteranpoolen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS