Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Insändare: ”Vi ska hushålla med våra medarbetare”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Vänsterpartiet vill att regionen ska hushålla med sina medarbetare – och ha rätt kompetens på rätt plats. ”Därför vill vi att det patientnära städet skall utföras av lokalvården som vi driver i egen regi”, säger Linda Fleetwood (V), regionråd i opposition.

Det finns två olika yrkesgrupper som städar på våra sjukhus. Mycket av den dagliga städningen sköts av utbildad städpersonal. Men det som brukar kallas den patientnära städningen ligger i huvudsak på vårdpersonal. Samtidigt så har våra lokalvårdare höga utbildningskrav i både lokalvård och hygien som är viktiga patientsäkerhetsaspekter utifrån ett vårdhygieniskt perspektiv.

I Region Kalmar län såsom i övriga Sverige har vi stora problem med rekrytering av fast och egen personal, särskilt sjuksköterskor, vilket gör att hyrbolagskostnaderna ökar. Idag lägger sjuksköterskor och undersköterskor många timmar om året på patientnära städning. Tid som behövts till vård av patienter.

Vi i Vänsterpartiet vill att vi ska hushålla med våra medarbetare – och ha rätt kompetens på rätt plats, därför vill vi att det patientnära städet skall utföras av lokalvården som vi driver i egen regi.

Linda Fleetwood (V) regionråd i opposition

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS