Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Viktig information: 50-gränsen gäller inte på fullmäktigemötet på måndag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Den coronakopplade begränsningen på 50 personer i en folksamling gäller inte för kommunfullmäktigesammanträden.

I teorin innebär det att alla som vill gå på måndagens fullmäktigemöte i Oskarshamn har rätt att bli insläppta. Det berättar kommunsekreteraren Per Nygren.

Kommunen räknar med ett antal besökare, med tanke på att den omskrivna folkomröstningsfrågan gällande Hultgården och Charlottagården i Misterhult tas upp på måndag.

– Därför har vi öppnat upp, så att vi har en större lokal. Det innebär att vi även har rummet intill i Forum. Vi kommer att sätta stolar längs med väggarna.

Hur många åhörare tar ni in?

– Enligt kommunallagen gäller inte 50-gränsen för ett fullmäktigesammanträde. Man kan inte neka folk att komma till ett offentligt sammanträde med en folkvald församling.  Men vi har ändå 50-gränsen som en måttstock. VI har även bokat Nils Falks sal, som ligger alldeles intill, ifall det skulle komma enormt mycket folk, svarar Per Nygren.

– I sådana fall får vi ordna med högtalare i den salen.

Hur många åhörare räknar ni med?

– Vi tror att vi klarar 50-gränsen. Det är 29 politiker och tre tjänstemän (och två journalister från lokaltidningarna, reds. anm.). Folk är försiktiga. Var och en har ett egenansvar, säger Per Nygren.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamn-nytt.se

Fullmäktige kommer inte att vara fulltaligt på måndag, som det är på den här bilden från i vintras. Fullmäktige är reducerat på grund av coronapandemin, vilket innebär att 29 politiker och tre tjänstemän kommer att vara på plats den 8 juni. Det återstår att se hur många åhörarna blir. Man kan inte neka någon att närvara, i och med att det är ett offentligt sammanträde med folkvalda. 50-gränsen gäller således inte. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS