Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Viktig information: Då testas varningsmottagarna som varnar för en olycka på kärnkraftverket

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Alla som bor inom beredskapszonerna runt kärnkraftverket i Oskarshamn ska ha fått, eller får inom en snar framtid, en varningsmottagare hem. Varningsmottagaren är en radio med inbyggd funktion att kunna varna om det skulle ske en olycka på kärnkraftverket. Den 4 december sker ett test, något som blir första gången för många som inte haft varningsmottagare tidigare”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Vi vill uppmärksamma alla som bor i Oskarshamn, på norra Öland eller södra Västerviks kommun och som har hämtat ut sina paket med varningsmottagare, att de testas nu på måndag. På kvällen den 4 december klockan 19.00 ska varningsmottagaren, om den fungerar som den ska, gå igång med en signal och därefter läser radio P4 Kalmar upp ett testmeddelande. För många är det första gången och vi vill uppmärksamma testet så att man inte blir rädd när det börjar tuta hemma, säger Andreas Gustafsson, krisberedskapshandläggare för kärnkraft vid Länsstyrelsen Kalmar län.

”Utdelningen av varningsmottagare pågår. Alla som har fått ett gult vykort tidigare i höstas kommer att få en brevavi om att det finns ett paket att hämta ut”, skriver länsstyrelsen.

– Uppmaningen är att hämta ut sitt paket så snart som möjligt, speciellt nu i juletid när postutlämningsställena har många paket som trängs i hyllorna.

”Det är inte bara privatpersoner som får varningsmottagare utan även företag och verksamheter. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) står för utskicket. Efter den 15 januari tar Länsstyrelsen över och då går det också att hitta information om efterbeställning på länsstyrelsens webbplats. Om varningsmottagaren inte fungerar ska man också höra av sig till länsstyrelsen”, skriver länsstyrelsen.

Foto: Länsstyrelsen i Kalmar län

+1
12
+1
0
+1
1
+1
1
+1
5
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS