Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Viktig information om länets sjukvård under sommaren

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

För den som behöver söka vård i länet i sommar är det inga större förändringar enligt Region Kalmar län. Öland lockar många besökare, inte minst under midsommarhelgen, då Borgholms hälsocentral har öppet dygnet runt.

I första hand hänvisas invånarna till 1177.se för information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, egenvårdsråd och personliga e-tjänster. Den som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon. När söktrycket är som störst under sommaren kan det periodvis bli längre svarstider.

Hälsocentralerna öppna som vanligt

Om egenvård i hemmet inte räcker till kan invånaren vända sig till länets hälsocentraler eller primärvårdsjourer. Blomstermåla hälsocentral kommer under veckorna 25-32 istället att ta emot sina patienter på Mönsterås hälsocentral, i övrigt har alla länets hälsocentraler öppet som vanligt.

Förstärkta öppettider under midsommarhelgen

I Borgholm förstärks öppettiderna över midsommar. Midsommarhelgen håller hälsocentralen öppet dygnet runt från kl. 10.00 den 25/6 till kl. 15.00 den 27/6. Under veckorna 26-32 har Borgholm hälsocentral också öppet någon timme längre om dagarna, mellan kl. 08.00 och 18.00.

Viktigt att boka tid

Under sommaren förväntas en låg smittspridning, men än är inte pandemin över. Uppmaningen att komma ensam till vården gäller fortsatt, förutom för den som har behov av ledsagare. Det är också viktigt att den som behöver komma till sjukvården först ringer och bokar en tid på mottagning. För allvarlig akut sjukdom eller olycka ska man ringa 112 för ambulans.

På sjukhusen gäller fortsatt besöksförbud för att hälsa på inneliggande patienter.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS