Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Viktig information till alla föreningar i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

“På fredagen skickade fritidskontoret ut ett förtydligande till alla föreningar i kommunen. Anledningen stavas pandemilagen, som tillsammans med rekommendationerna på sistone lett till förvirring hos föreningarna”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

–  Vi förstår och vet att det inte är lätt att sortera i alla rekommendationer, restriktioner, lagar och råd. Det är det inte för oss heller. Men på sistone har det blivit tydligt av antalet frågor vi får att det är extra rörigt, därför skickade vi på fredagen ut ett brev till föreningarna, säger fritidschefen Daniel Stenberg. 

“Daniel Stenberg kommer också att ha ett särskilt möte med flera kommuner i länet och ett av specialförbunden om frågan, för att underlätta för alla att komma med samma budskap och för föreningar att göra rätt.”

“Jag har förstått av de frågor vi får att en del tror att begränsningarna bara gäller kommunala anläggningar, men det stämmer inte. Alla anläggningar omfattas av pandemilagen”

DANIEL STENBERG, FRITIDSCHEF I OSKARSHAMNS KOMMUN

“Det som ställt till det är att man från nationellt håll öppnat upp kring matcher och träningar, och förmodligen efter den 1 juni kommer tillåta ännu mer, samtidigt som pandemilagen gäller med sina begränsningar för bland annat omklädningsrum fram till den 30 september”, skriver kommunen.

–  Jag har förstått av de frågor vi får att en del tror att begränsningarna bara gäller kommunala anläggningar, men det stämmer inte. Alla anläggningar omfattas av pandemilagen, säger Daniel Stenberg.

“10 kvadratmeter för sig själv”

Enligt pandemilagen ska man beräkna det maximala antalet personer i en lokal inomhus utifrån att varje person ska ha 10 kvadratmeter för sig själv. Detta gäller för kommunala anläggningar, för föreningars anläggningar och för bland annat butiker och gallerior. Förutom att följa detta ska ansvarig för lokalen också tydligt skylta vilket maximalt antal besökare som gäller”, skriver kommunen.

“Som exempel får Arena Oskarshamns omklädningsrum på 30 kvadratmeter endast ta in 3 personer åt gången.”

ARKIVFOTO: PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS