Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

VIKTIG INFORMATION TILL ALLA I KALMAR LÄN: Regionen varnar för bedrägeriförsök

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Rolf Asmundsson, pressekreterare i Region Kalmar län, konstaterar att det återigen är dags att varna för bedrägeriförsök, där någon utger sig för att ringa från sjukvården.

– Under förmiddagen har flera patienter hört av sig till Mörbylånga hälsocentral och berättat att de blivit uppringda av en person som uppger sig ringa från vården. Mannen som har Göteborgsdialekt erbjuder vaccin och ber om bank-id-verifiering. Region Kalmar län har tidigare gått ut och varnat för denna form av bedrägeriförsök, säger han.

– Personal från Region Kalmar län begär aldrig några uppgifter om bank-id vid telefonsamtal, säger Rolf Asmundsson, som berättar att regionen gjorde en polisanmälan på tisdagen, efter att två patienter hade blivit uppringda av någon som hävdade att hen ringde från hälsocentralen i Borgholm.

”I samtalen har personerna blivit erbjudna att vaccinera sig mot covid-19 och att de skulle öppna sina bank-id. Personal från Region Kalmar län avkräver aldrig patienter bank-id vid en kontakt. För att vaccinera sig mot covid-19 sker bokning via 1177.se”, skriver regionen i ett pressmeddelande på onsdagen.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS