Viktig seger för Fårbo FF

FÅRBO

Fårbo besegrade BK Boston med hela 6-1 (1-0) på Riavallen efter ett målkalas i den andra halvleken.

Det här var en viktig match att vinna om vi ska hålla oss undan nedflyttning eller kval, säger Fårbotränaren Kent Niklasson.

Den första halvleken bjöd inte på så mycket skönspel, det var däremot mycket kamp. Det blev dock ett mål när Oskar Wimelius tog saken i egna händer och svarade för en soloraid från egen planhalva där han tog sig förbi flera motståndare och snyggt placerad in bollen.

”Sådana mål man gör på skolgården”

– Det var fint, men det ska ju egentligen inte gå att göra så, det är sådana mål man gör på skolgården, ler Kent Niklasson.

Resultatet var alltså 1-0 i paus, men Niklasson var inte nöjd med hur det såg ut på plan och gjorde en förändring till den andra halvleken.

– Vi fick inte tag i mittfältet och därför flyttade jag upp Daniel Hällblad från backlinjen till mittfältet, det blev bättre.

Boston lyckades kvittera bara sju minuter in på den andra halvleken och efter målet var det virrigt värre i Fårboförsvaret och bud på fler bortamål två gånger om. Med minsta lilla skärpa i avsluten hade det varit bortaledning.

”Riktigt illa ute”

– Vi var riktigt illa ute ett tag, det blev lite nervöst i backlinjen efter förändringen vi gjorde i paus, de känner inte varandra lika bra, säger Kent Niklasson.

Men Fårbo reste sig och visade att man har goda offensiva kvaliteter. Med halvtimmen kvar nickade David Hällblad in en hörna och bara minuter senare kunde Joacim Olsson nicka in 3-1 i tom kasse efter en fin frisparksvariant.

Efter det var Boston ett slaget lag och Fårbo hotade i stort sett i varje anfall och målkavalkaden fortsatte.

4-1 Joacim Olsson, 5-1 Viktor Hällblad och sedan fick Oskar Wimelius avsluta med att rulla in 6-1 i tom bur.

”Fina mål”

– Det är fina mål vi bjuder på, vi får utdelning på vår speed och löpstyrka därframme. En sådan som Joacim Olsson är oerhört nyttig med sin rutin och smarta löpningar, säger Kent Niklasson.

I och med segern har Fårbo skaffat sig lite marginal till de absoluta nedre regionerna, men det är tätt och tufft.

– Därför var det viktigt att vinna den här matchen. Sedan har vi Hultsfred borta, Österbymo hemma och avslutningsvis Södra Vi borta, säger Kent Niklasson.

– Bortamatcherna är tuffa, men Österbymo ska vi kunna slå här hemma. Kan vi hålla oss kvar har vi gjort det bra.

Kent Niklasson vill dela ut ett extra plus till vänsterbacken Joel Wahlström.

thomas@oskarshamns-nytt.se

David Hällblad, längst till höger, nickar in 2-1 på hörna. Snyggt!
Dubbla tvåmålsskyttar. Oskar Wimelius, till vänster, klappar om Joacim Olsson efter hans 4-1-mål.
Fårbo fick segerjubla efter tre poäng. Här har Joacim Olsson precis gjort 3-1.
Fårbotränaren Kent Niklasson fick en lugn avslutning på matchen.