Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Viktigt: De rekommenderas att ta en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 under våren

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Alla personer som är 80 år och äldre, samt personer 65 år och äldre med dagliga omsorgsinsatser, rekommenderas att ta en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 under våren 2024. Vaccinationerna erbjuds under mars och april och tillgången på vaccin är god”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Du som är äldre samt du som är 65 år eller äldre och har hjälp med personlig omvårdnad varje dag rekommenderas att fylla på ditt skydd två gånger per år för att minska risken att behöva vård på sjukhus säger smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin.

”Personer som vaccinerade sig i höstas och dessutom har haft covid-19 efter 1 oktober kan räkna med att de har ett gott skydd även under våren och sommaren. De behöver inte fylla på med en ny vaccindos under våren, utan kan ta sin nästa dos till hösten”, skriver regionen.

Bokning

”Bokningen sker genom kontakt med sin hälsocentral. På offentliga hälsocentraler väljs knappval 8, de ringer tillbaka inom några dagar. Det går inte att boka sin tid via 1177:s e-tjänster eller via telefon till 1177. Vaccinationen är kostnadsfri för dem som rekommenderas en vårdos”, skriver regionen.

Övriga grupper

”Personer mellan 65 och 79 år utan dagliga omsorgsinsatser och övriga medicinska riskgrupper rekommenderas att vaccinera sig en gång om året, inför höst- och vintersäsongen. De behöver därmed inte vaccineras mot covid-19 under våren 2024”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
2
+1
0
+1
0
+1
10
+1
0
+1
0
+1
11

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS