Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Wyckman (L): ”Tuffa problem hanteras med en gemensam framtidsoptimism”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Den 3 december anordnades ett digitalt stormöte inom ramen för Samverkansplattform Kalmar län. Arbetet leds av Coompanion, finansieras av Europeiska socialfonden ESF, och syftar till att stärka samverkan mellan offentlig och idéburen sektor på regional nivå.

– Vi anordnade det här mötet för att få möjlighet att sprida kunskap om satsningen och få in tankar och idéer från flera olika aktörer som skulle vilja vara delaktiga i en framtida överenskommelse mellan offentlig och idéburen sektor, säger Åsa Selander som leder arbetet.

Stod på tå

Ewa Engdahl som är verksamhetsledare på Coompanion, berättar att hela frågan accentuerades då vågen av nyanlända nådde Kalmar län för några år sedan. Då stod civilsamhället på tå och ställde upp med både resurser och mänskliga famnar på lokal nivå. Dock saknades på de flesta håll en kommunikation mellan civilsamhället och offentliga strukturer vilka många gånger sitter på resurser för insatser för utsatta människor. Här behöver vi hitta vägar för att skapa bestående strukturer och kommunikationsvägar oavsett vilka samhällsutmaningar som vi ställs inför.

Ambitionen är att få till en Överenskommelse mellan idéburen och offentlig sektor, som skulle kunna bidra med en tydlig och långsiktigt hållbar struktur för samverkan, där båda parter får en tydlig väg in. Vi ser positiva erfarenheten från andra regioner som redan har en sådan struktur på plats, och börjar bli redo att ta nästa steg, säger Edvin Arnby-Machata, Rädda Barnen.

”Krokar arm”

Samverkansplattformen driver också tre olika pilotprojekt där samverkan mellan offentlig och idéburen sektor prövas kring olika samhällsutmaningar för att ge erfarenheter kring hur en framtida samverkan ska kunna utformas på bästa sätt. Det gäller just nu integration, elever med bristande studiemotivation samt personer med funktionshinder,

– Min förhoppning är att satsningen kommer leda till en överenskommelse där regionen och idéburen sektor krokar arm in i en framtid där oförutsägbara utmaningar möts av stabila lösningar och tuffa problem hanteras med en gemensam framtidsoptimism, säger Johanna Wyckman, regionråd och ordförande i Samverkansplattformens styrgrupp.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS