Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Younes Askar bemöter BOIF:s påstående om fusk: “Det stämmer inte”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Igår skrev vi om en artikel i Dagens Vimmerby, där ledningen i Blackstad/Odensvi hävdar att Oskarshamns AIK-spelaren Habib Askar hoppade in och spelade med division 6-laget Krokstorps IF i matchen mot Blackstad/Odensvi på söndagen.

– Det stämmer absolut inte. Det är pinsamt att de påstår detta. Det var jag som spelade. De blandade ihop mig med min lillebror Habib, säger Krokstorps spelande tränare Younes Askar till Oskarshamns-Nytt på måndagsmorgonen.

Krokstorps spelande tränare Younes Askar och Lars Lundgren, lagledare i Krokstorp.
FOTO: THOMAS WENNERKLINT

Younes Askar berättar att en spelare i Blackstad/Odensvi, mer känt under förkortningen BOIF, frågade om det är han som är Habib.

– ”Nej, det är jag som är Younes. Habib är min lillebror och han spelar i Oskarshamns AIK”, svarade jag.

Younes Askar säger också att han, på grund av sin dåliga kondition, klev av planen efter ungefär 15 minuters spel.

“Har blandat ihop oss tidigare”

– Jag och min lillebror liknar varandra – och folk har blandat ihop oss några gånger tidigare. Men de borde kunna se att jag inte är någon division 1-spelare. Det syns tydligt på spelstilen, säger 23-årige Younes Askar.

– Habib (som är 21 år) skulle aldrig riskera att förstöra sin karriär genom att spela en division 6-match. Det är verkligen pinsamt att de inte kollar upp detta ordentligt först, innan de bestämmer sig för att lämna in en protest och berätta om det i Dagens Vimmerby.

Younes Askar betonar att han är tränare i första hand – och att han gör sporadiska inhopp när det behövs.

Kan inte spela en hel match

– Jag har för dålig kondition, helt enkelt. Jag klarar inte av att spela en hel match.

Ledarstaben i BOIF ställde inga frågor till dig efter matchen?

– Nej, jag fick bara frågan en gång – och det var från spelaren ute på planen. Deras tränare och ledare sa ingenting efteråt.

– Sedan läste jag artikeln om detta på kvällen – och jag har fått så många meddelanden. Det är jobbigt – både för mig och Habib. Vi blev arga när vi läste detta, säger Younes Askar.

Oskarshamns-Nytt pratar även med Habib Askar på måndagsmorgonen.

Det var inte du som spelade mot BOIF?

– Nej, nej. De har blandat ihop mig med Younes. Vilket är märkligt. De borde se att Younes inte är någon division 1-spelare. Det är jättedåligt av dem att påstå detta utan att kolla upp det ordentligt.

– Jag skulle aldrig riskera att förstöra min karriär genom att spela en division 6-match, säger Habib Askar.

Oskarshamns-Nytt ringer dessutom upp Krokstorps lagledare Lars Lundgren.

– Det var Younes som spelade i en kvart. De måste ha blandat ihop honom med Habib. De är ju så lika, säger han.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Habib Askar i den vita Oskarshamns AIK-tröjan. FOTO: PETER A ROSÉN
Habib Askar. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS