Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Ytterligare två kommuner i länet får covid-19-vaccin

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Vaccinationerna mot covid-19 i Kalmar län fortsätter att breddas.

Region Kalmar län har i mellandagarna fått ytterligare leveranser av vaccin mot covid-19.

Kalmar kommun kommer under dagen att få 40 doser till sig och Torsås 15 doser, så att kommunerna kan påbörja sina vaccinationer av prioriterade grupper.

Sedan tidigare har Mörbylånga och Västerviks kommuner inlett vaccineringar på sina särskilda boenden och under nästa vecka förväntas resten av länets kommuner att följa efter.

”Intensivt jobb”

– Det har pågått ett intensivt jobb de senaste veckorna. Det känns jättebra att vaccinet snart kommer alla kommuner till del och att vi kan börja vaccinera de mest sköra och äldre i hela regionen, säger vaccinsamordnaren Marie Ragnarsson.

Inledningsvis kommer vaccinet att ges till personer på särskilda boenden för äldre, de som har personlig assistans, hemtjänst eller hemsjukvård samt deras hushållkontakter. Det vill säga den grupp som Folkhälsomyndigheten har identifierat löper störst risk för ett allvarligt förlopp, eller riskerar att avlida av covid-19.

Parallellt med att vaccinationerna i kommunerna pågår, förbereder Region Kalmar län en breddning till andra prioriterade grupper samt till allmänheten. Målsättningen är att alla invånare i Kalmar län ska erbjudas vaccin under första halvåret 2021.

FOTO

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS