Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Yvonne Bergvall (S): “Jag har den största förståelse för att synpunkter om att stänga återvinningsstationer kommer upp”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

På fredagskvällen konstaterade en insändarskribent att någon eller några hade ställt oljedunkar på återvinningsstationen på Karlsborgsvägen i Kristineberg i Oskarshamn.

Hur ser tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) på detta?

Vi ställde frågan.

– Det är ju inte Oskarshamns kommuns ansvar. Först vill jag ännu en gång säga att jag delar uppfattningen att det är sorgligt och förskräckligt att en liten grupp förstör för så många andra genom sitt agerande och skräpar ner. Jag förstår dessutom inte varför Storskogen inte används, med tanke på att det är kostnadsfritt och att öppettiderna är generösa.

“När det gäller kameraövervakning så är det ett alternativ, absolut. Det är i dag något lättare att få tillstånd”

YVONNE BERGVALL (S), ORDFÖRANDE I TEKNISKA NÄMNDEN

– När det gäller kameraövervakning så är det ett alternativ, absolut. Det är i dag något lättare att få tillstånd – detta sökes hos Datainspektionen och inte hos länsstyrelsen. Det är ju FTI som måste ansöka om detta. Nu har ju regeringen beslutat om fastighetsnära insamling, men tyvärr inte om tidsaspekten för införandet, utan Naturvårdsverket har fått ett utredningsuppdrag. Har inget besked om när det ska vara klart, tyvärr. Detta kanske innebär att FTI vill avvakta vad beslutet blir. Jag har den största förståelse för att synpunkter om att stänga återvinningsstationer kommer upp då det ser förskräckligt skräpigt ut, tyvärr drabbar detta alla som sköter sin sortering på ett bra sätt, säger Yvonne Bergvall.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS