Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

150 coronafall har nu registrerats i Kalmar län

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

Det finns i skrivande stund 150 bekräftade coronafall i Kalmar län. I dag, tisdag, är sammanlagt 32 covid-19-patienter inlagda på sjukhus i länet. Fem av dem vårdas på intensiven.

Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Regionen planerar nu för upp till 210 covid-19-vårdplatser och för att kunna säkra intensivvård för ytterligare 50 patienter.

“På tisdagen godkände krisledningsnämnden en plan för att om det är nödvändigt ställa om länets sjukhus för att kunna ta emot betydligt fler covid-19-patienter än vad som hittills planerats för”, skriver regionen i pressmeddelandet.

“För några veckor sedan tog nämnden ett beslut om att sjukvården skulle planera för 100 vårdplatser och drygt 30 IVA-platser. Det var en anpassning till ett scenario som Folkhälsomyndigheten gjort utifrån hur utvecklingen var i Wuhan i Kina.”

“Folkhälsomyndigheten har också tagit fram ett annat scenario som utgår för hur utvecklingen var i Lombardiet i Italien. Det är med utgångspunkt från detta som nu planeringen riktar in sig på 210 vårdplatser och 50 IVA-platser.”

“När det gäller vårdplatser beräknas Region Kalmar län klara av uppgiften. I dagsläget är 150 vårdplatser lediga per dygn. Däremot kommer regionen att behöva hjälp av andra regioner när det gäller intensivvårdsplatser. Här sker i dag ett organiserat samarbete genom Socialstyrelsen.”

Kan flyttas från Kalmar till Oskarshamn

“Det blir enbart länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus som kommer att ta emot covid-19-patienter. Oskarshamns sjukhus kommer att förberedas för att i första hand ta emot geriatriska patienter som kan komma att flyttas från länssjukhuset i Kalmar.”

“Utökningen av platser för covid-19-patienter kommer att ske i sex steg där detaljplanen för de första 100 vårdplatserna finns men ännu inte är i drift då det inte finns så stort behov än.”

“För ytterligare 70 vårdplatser sätter nu detaljplaneringen igång och för de sista 40 platser har den inledande planeringen och identifiering av resurser startat.”

“Det är inte alls säkert att så många vårdplatser verkligen kommer att behövas, men det är viktigt att vi planerar för betydligt fler patienter än vad som vårdas i dag”, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS