Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

17 lediga lokaler i Oskarshamns kommun – smarta ytor snart redo för byggstart

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Det finns i dagsläget 17 lediga lokaler i Oskarshamns kommun. Det informerar näringslivschefen Johanna Wihl om via tillväxt- och näringslivskontorets konto Näringsliv Oskarshamn på Facebook på onsdagen.

Tillväxt- och näringslivskontoret får ofta frågor om lediga lokaler för etablering av nya verksamheter och flytt för utveckling av befintliga verksamheter. De lediga lokalerna i kommunen är allt från tomma butikslokaler till lager- och kontorslokaler. Samtidigt uppmanar hon fastighetsägare om att lägga upp en annons med tomma lokaler på sajten Objektvision.

”Söker du efter en ledig lokal för din verksamhet? Eller kanske har du en lokal som du vill hitta en ny hyresgäst eller köpare till? Vi får ofta frågor efter lediga lokaler. Om din lokal syns här så gör vi det enklare för alla. Hör av dig om du har frågor!”, skriver näringslivschefen Johanna Wihl i inlägget.

Näringslivschefen Johanna Wihl. Foto: Oskarshamns kommun

Butikslokaler, lager och kontor

På sajten Objektvision har fastighetsägare möjlighet att lägga upp annonser. Där kan man bland annat se att bland de 17 lediga lokalerna finns det exempelvis annonser för lokaler i såväl Oskarshamns centrum som utanför staden.

På Flanaden, Lilla Torget och Hamngatan finns exempelvis både lediga butikslokaler och kontor. Det finns även lediga lokaler i utvecklingsområdet på Norra Kajen men även på Åsavägen, Sörviksvägen samt Sandåsavägen vid södra infarten från E22.

Entreprenörer som söker stora lokaler så finns det en lagerbyggnad med en yta på 5 000 kvadratmeter på Ängelstorps gård norr om Oskarshamn. Lagerbyggnaden ligger precis intill E22 med ”mycket bra exponeringsmöjligheter” enligt annonsören.

Utveckling av nya industriområdet intill E22

Vid nya industriområdet väster om E22 på adressen Infarten 1 är konceptet Smart Yta på gång med lokaler för industri, verkstad, kontor och lager/logistik. Sammanlagt planeras 26 lokaler och hittills har 12 stycken sålts. En försäljning på 50% krävs för att byggandet ska starta så det är bara en lokal kvar för att byggandet ska komma igång.

Mats Arnesson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling, hoppas att det blir byggstart i år och inflyttning till våren 2022.

”Med Smart Yta kan du som privatperson eller företagare äga din egen lokal och därmed slippa allt vad som heter hyreskostnader”, säger Mats Arnesson som hoppas att fler entreprenörer och privatpersoner ska nappa på konceptet.

Smarta ytor för olika verksamheter

De blivande lokalerna på industriområdet blir cirka 70 kvadratmeter stora. De har generös takhöjd vilket ger utrymme för att bygga ett entresolplan. Lokalerna är förberedda för att kunna installera wc, handfat och möjlighet till dusch och pentry. Kommunalt VA och golvbrunn med gemensam oljeavskiljare ingår i priset och det finns förberett för el till varje fastighet.

”Smart Yta-lokalerna kan exempelvis användas för produktion, partihandel, lager och hantering av varor för företag. Lokalerna kan även användas som förvaring av båt, bil eller annan skrymmande hobby för privatpersoner”, avslutar Mats Arnesson.

Grafik: Smart Yta

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS