Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

300 000 kronor till hemslöjden för barn och unga i Kalmar län

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Kulturbudgeten spikades på onsdagen av regionala utvecklingsnämnden. Totalt 98 miljoner kronor till olika kulturverksamheter i Kalmar län. Nyheten i årets budget är 300 000 kronor till hemslöjden för att utveckla verksamhet för barn och unga. Kulturens roll i länet är stark och regionen bidrar på samtliga olika kulturområden inom ramen för kultursamverkansmodellen”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

”Årligen äskar regionen medel från det statliga Kulturrådet. SCV-majoriteten har i sin ansökan bland annat önskat att det läggs ytterligare pengar på hemslöjdens verksamhet i länet för barn och unga.”

– Barn och ungas intresse för slöjd och återbruk får verkligen möjlighet att växa i och med denna satsning. Hembygdsrörelsen har under en tid gjort ett arbete för att attrahera barn och unga i länet och nu får de möjlighet att permanenta den pedagogiska verksamheten, säger Malin Anell (S), regionråd med ansvar för kultur.

”De regionala och statliga anslagen till kulturen blir totalt 98 miljoner kronor. Det ekonomiska läget i landet påverkar kulturen på olika sätt – därför välkomnas kulturrådets bedömning”, skriver S, C och V.

”Känns bra”

 – Historiskt har Region Kalmar län satsat en stor andel på kulturen. Regeringen behöver ta ett större ansvar att stötta regioner och kommunerna. Men med den lilla pott kulturrådet fått för fördelning känns det bra att de ser att hemslöjdens projekt är värt att utveckla vidare, säger Karin Helmersson (C), regionala utvecklingsnämndens ordförande.

”En viktig prioritering för den politiska majoriteten är att kulturen ska finnas i hela Kalmar län, vilket också är målsättningen med hemslöjden”, skriver S, C och V.

– Det är alltid kul när pengar ska fördelas till faktisk verksamhet. Utan det offentliga stödet skulle mycket av den kultur som gör vårt län till det länet är inte vara möjlig. Dessutom är vår gemensamma finansiering en påminnelse om att kulturen ska vara tillgänglig för alla, i hela länet, säger Sara Kånåhols (V), ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

Genrebild: Freepik

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS