Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Albin Borg – konsulenten som älskar idrott: ”Jag jobbar med hjärtat”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Efter ett år som Oskarshamns idrottskonsulent har Albin Borg landat i sitt nya liv. Nu ser han fram emot att föreningar gör omstart efter pandemin och samtidigt utvecklar sin verksamhet. 

En grå decemberdag förra året kom Albin Borg, 26 år, till Oskarshamn. Jobbet som idrottskonsulent i Oskarshamn hade blivit hans och första arbetsdagen ägnade verksamhetschefen Ulrika Ringström sig åt att guida Albin Borg runt i kommunen.

– Jag hade aldrig varit i Oskarshamn förut och efter att ha bott i Flen under 23 år tyckte jag att det var spännande att flytta till något nytt och okänt. Det resulterade i att jag flyttade hit i januari, säger han.

Närhet till allt

Han trivs här och tycker att havet ger mervärde. Dessutom är närheten till allt ett plus i kanten. Tjänsten som idrottskonsulent älskar han och menar att det bästa är att träffa folk som jobbar med det de tycker om att göra på fritiden.

– Det är först nu som restriktionerna har släppt så under 2021 har många möten varit digitala. Nu äntligen kan jag åka ut för att besöka föreningarna och det är väldigt kul.

Stödja 73 idrottsföreningar

Arbetet har en bredd och innebär att Albin Borg ska hjälpa föreningar med att bland annat utvecklas. Detta kan ske genom ekonomiska bidrag, struktur och idéer.

– Oskarshamns kommun har 73 idrottsföreningar och min roll är att bland annat stödja, leda, utveckla och utbilda. Det vill säga att jag försöker föra föreningar i rätt riktning enligt strategin som Riksförbundet SISU tagit fram till 2025.

Utgå ifrån varje individ

Framtiden tycker han känns spännande och främst jobbar han just nu med är att föreningarna ska komma igång igen efter pandemin.

– Vi hoppas att föreningarna ska göra en omstart och samtidigt utvecklas i riktning med strategin. Föreningarna ska bli mer inkluderande och vissa tävlingsformer borde ses över. Man måste utgå ifrån varje individ och deras förutsättningar.

Meningsfull fritid

Han ser att idrotten är otroligt viktig i samhället eftersom den öppnar dörrar för både ungdomar och äldre.

– När jag flyttade hit till Oskarshamn gick jag med i en fotbollsförening. Det gjorde att jag kände mig hemma. Idrotten förenar människor och pratar samma språk var man än är. Därför ser jag mitt jobb som otroligt viktigt och det är en ynnest att få arbeta med folk som gör det de älskar. De skapar en meningsfull fritid.

Program med inspirerande föreläsningar

I början av april kommer kända ansikten att dyka upp på föreläsningar och workshops på Forum, Hotel Corallen och Badholmen i Oskarshamn. Albin Borg har satt ihop ett program som ska inspirera idrottsledare och idrottare.

– På fredagen den 8 april drar vi igång med idrottsfrukost och då kommer Caxton Njuki för att prata om att idrotten bygger broar. Caxton Njuki är utsedd till världens bästa mentor vilket är fantastiskt. Under kvällen ska han prata om hur han skapar sin egen verklighet.

Under lördagen föreläser även Ken Kvist som blev årets ledare och eldsjäl 2019 på Eldsjälsgalan i Sverige.

Albin Borg i fokus
Albin Borg älskar sitt jobba som idrottskonsulent. ”Jag jobbar med hjärtat”, säger han. Foto: Lotta Eliasson

FAKTA / ALBIN BORG

Namn: Albin Borg

Familj: Singel

Utbildning: Bosön, idrottsfolkhögskola

Arbete: Idrottskonsulent i Oskarshamn

Fritid: Spelar fotboll och innebandy. Just nu utbildar han sig också till fotbollsdomare.

Aktuell med: Ett program med kurspaket för idrottsföreningar som ska inspirera människan, ledaren och idrottaren.

Följ: Idrotten i Oskarshamns kommun på Facebook för att läsa mer om eventen och föreläsningarna.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS