Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Alexander Kullberg i Skogens IF har gjort sitt första VM i tavelskytte: ”Ruggigt imponerande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Tavel-VM i bågskytte avgjordes i Berlin under veckan – i riktigt tuffa och svåra skjutförhållanden, konstaterar Skogens IF i ett pressmeddelande.

”Två skyttar från Skogens IF har varit på plats. Jaqueline Ringström som fortfarande är junior sköt sitt första seniormästerskap. I kvalet slutade hon på en 58:e plats, i sin första elimineringsmatch så slutade det med förlust och hon placerade sig därmed på en 57:e plats i sitt första VM.”

”Alexander Kullberg (bilden) som även han gjorde sitt första VM i tavelskytte (har ju skjutit mästerskap i fält tidigare) placerade sig på en 37:e plats i kvalet. I elimineringsmatcherna så imponerade Alexander och tog sig hela vägen fram till en kvartsfinal, där blev det dock förlust med 149–147 (av 150) mot koreanen Kim Jongho. Alexander slutar därmed på en 5:e plats vilket är ruggigt imponerande och den bästa placeringen av en svensk på ett VM på många år”, skriver Skogens IF.

”Nu är också laget som ska skjuta EM i fältskytte uttaget. EM avgörs i Italien 15–22 september. När det kommer till Fält-EM så avgörs både senior-EM och junior-EM samtidigt. I truppen till junior-EM så finns Jaqueline Ringström med, Jaqueline som i år imponerat i uttagningstävlingarna och som tog ett EM-silver på senaste junior-EM. I senior-truppen så finns Olivia Elamsson med, Olivia har haft en stabil säsong där EM är det stora målet. Olivia har tidigare representerat landslaget i 3D och var med i juniorlandslaget i fält för några år sedan. Nu är hon uttagen till sitt första mästerskap i Fält. Detta innebära att inte mindre än fyra skyttar från Skogens IF representerar Sverige i olika mästerskap i år.”

”För en dryg månad sedan kunde också Håkan Johansson kvittera ut sin biljett till EM i 3D-skytte som avgörs i Italien 23-30 september.”

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS