Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Allvarliga brister på Nybro Läkarcentrum: ”Tvungna att agera” – ”om svaret uteblir hävs avtalet”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

NYBRO

”Region Kalmar län har för avsikt att säga upp avtalet med Nybro Läkarcentrum AB där Astrakanen ingår. Anledningen är att vårdgivaren inte lever upp till de krav Region Kalmar län ställer på vårdenheter. Nybro Läkarcentrum får tre veckor på sig att besvara regionens uppföljning”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

”Efter upprepade konstaterade brister inom Nybro Läkarcentrums verksamhet krävde Region Kalmar län, i mars 2023, att bristerna skyndsamt skulle rättas till. I maj, förra året, skickade Nybro Läkarcentrum in en skriftlig åtgärdsplan. Regionen har efter det genomfört en egen uppföljning som mynnade ut i en uppföljningsrapport som publicerades 30 januari 2024.”

”I rapporten konstateras att Nybro Läkarcentrum fortsatt uppvisar stora brister, inte har genomfört åtgärdsplanen och inte heller gjort vad som krävs för att åtgärda bristerna.”

”Dessutom förekommer fortsatt otydliga och felaktiga rutiner, vilket visar på bristande ledarskap och dålig struktur som riskerar få konsekvenser för patientsäkerheten, medarbetare och samarbetspartners”, skriver regionen.

”Pågått under flera år”

– Då bristerna är så pass allvarliga och dessutom har pågått under flera år är vi tvungna att agera, säger Sofia Hartz, planeringsdirektör på Region Kalmar län.  

”Nybro Läkarcentrum lever inte upp till de krav som regionen ställer på vårdenheter inom Hälsoval Kalmar län. Inom tre veckor måste nu Nybro Läkarcentrum svara på Region Kalmar läns uppföljningsrapport. Om svaret uteblir eller inte är tillräckligt hävs avtalet”, skriver regionen.

”Nybro Läkarcentrum har runt 11 000 listade patienter i Nybro och Emmaboda. Om avtalet avslutas listas de om till hälsocentralerna i Nybro och Emmaboda.”

”Ingen blir utan vård”

– Ingen blir utan vård. Vi förstår att patienter som är listade på de aktuella hälsocentralerna kan uppleva att det blir besvärligt, men vi gör detta med hänsyn till patienternas säkerhet, säger Sofia Hartz.

Genrebild: Freepik

+1
4
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS