Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

ALV har överklagat polisens beslut men har inga planer på att öppna igen i år

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VIMMERBY

Astrid Lindgrens Värld har överklagat polisens beslut, skriver TT, som också slår fast att parken i Vimmerby vill öppna igen i sommar.

Men det stämmer inte.

– Det vore en för stor process, säger vd:n Joacim Johansson till Dagens Vimmerby.

460 personer (säsongsjobbarna inräknade) har förlorat sina arbeten på Astrid Lindgrens Värld.

ALV hade förberett sig på ett minutiöst sätt på säkerhetsfronten, för att kunna bedriva en coronaanpassad verksamhet i år.

Och polisen i Vimmerby gav faktiskt grönt ljus för de vidtagna åtgärderna.

Men en vecka innan premiären kom polisen i Kalmar med ett annat besked: ALV fick inte ha två teaterföreställningar samtidigt, trots att det är flera hundra meter mellan scenerna.

ALV betonade att man följde förordningen om max 50 personer vid varje scen – på läktare som är avsedda för en publik på uppemot ett par tusen personer.

Men polisen tolkade ändå det hela som att hundra personer skulle sitta tillsammans…

ALV-ledningen kände sig därför tvingad att bomma igen för säsongen, med en förlust på cirka 120 miljoner kronor som följd.

“Konstig tolkning”

– Vi tyckte från första stund att det var en konstig tolkning av polisen och har grunnat på hur överklagan kan framställas. Vi delar inte polisens uppfattning, säger Joacim Johansson till Dagens Vimmerby.

– Varje teaterföreställning som vi spelar borde betraktas som en allmän sammankomst, vilket innebär att vi får ha 50 åskådare per föreställning. Polismyndighetens bedömning innebar att vi bara fick ha sammantaget 50 personer, oavsett om vi hade en eller flera föreställningar samtidigt. Vi tycker att det är en underlig tolkning. Det känns märkligt att polismyndigheten räknar ihop personer som befinner sig flera hundra meter från varandra. Vi tyckte att vi hade en stor yta, men de bedömde det som en och samma yta, säger han till Dagens Vimmerby.

“Inte aktuellt”

Till Dagens Vimmerby säger han så här om TT-artikeln, där det står att ALV vill öppna igen redan i år:

– Det är verkligen en tolkning av TT. Vi har sagt att vi har stängt för året och öppnar igen 2021. Att starta igen vore en för stor process. Vi har avslutat alla säsongsanställningar, så det är TT:s tolkning. Det är inte aktuellt.

Joacim Johansson påpekar att överklagandet är viktigt för framtiden.

– Ska man räkna på det här viset, så känns det väldigt konstigt, säger han till Dagens Vimmerby.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Astrid Lindgrens Värld / Pressbild

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS