Anders Åkesson (C): ”Glädjande att regeringen har lyssnat på oss i Centerpartiet och på skogsägarna”

Anders Åkesson (C): ”Glädjande att regeringen har lyssnat på oss i Centerpartiet och på skogsägarna”

2022-03-03 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”Det är välkommet att regeringen nu agerar för att sätta stopp för de dumheter som Skogsstyrelsen införde för några veckor sedan. Då meddelade Skogsstyrelsen att en ny ordning skulle införas där en ökad hänsyn ska tas till exempel till alla fågelarter på individnivå”, skriver Centerpartiet i Kalmar län i ett pressmeddelande på torsdagen.

”Efter att detta blev känt så agerade Centerpartiets riksdagsgrupp skyndsamt för att få till en förändring, bland annat så kallades både miljö- och klimatminstern och Skogsstyrelsens generaldirektör till riksdagens miljöutskott, på Centerpartiets initiativ.”

– Det är glädjande att miljö- och klimatministern nu meddelar att regeringen har lyssnat på oss i Centerpartiet och på skogsägarna och förstått orimligheten i detta, säger Anders Åkesson (C), riksdagsledamot för Centerpartiet i Kalmar län.

– Centerpartiet har i riksdagen föreslagit att det snabbt ska göras ändringar i artskyddsförordningen och det är precis det beskedet som ansvarig minister lämnat idag. Nu avvaktar vi med vilket förslag som regeringen kommer tillbaka med – men för oss i Centerpartiet är det viktigt att det förslaget verkligen på allvar skapar förutsättningar för landets skogsägare att bruka sin skog, säger Stihna Johansson Evertsson (C), riksdagskandidat för Kalmar län.

Stihna Johansson Evertsson (C), riksdagskandidat. Arkivfoto: Peter A Rosén

– När det gäller just art- och habitatdirektivet så har Sverige och den socialdemokratiska regeringen en lång historia av att överimplementera, något som också EU-domstolen har konstaterat. Vi ska ta ansvar för den biologiska mångfalden och det är möjligt att kombinera detta med ett brukande av skogen. De statliga pekpinnarna i skogen måste minska drastiskt i antal, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås kommun.

Anders Johansson (C), kommunalråd i Mönsterås kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: