Anders Andersson (KD) reagerar på KLT:s underskott: ”Vi har hela tiden varnat”

Anders Andersson (KD) reagerar på KLT:s underskott: ”Vi har hela tiden varnat”

2021-11-26 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”87 miljoner kronor – så stort blir underskottet för Kalmar Länstrafik under 2021. Biljettintäkterna väntas minska med mer än 100 miljoner kronor. Det visar prognosen som redovisades vid kollektivtrafiknämndens möte i torsdags”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Siffrorna är bekymmersamma men ännu mer bekymrad blir jag av den styrande majoritetens passivitet. Både på regionfullmäktige och vid kollektivtrafiknämndens möte har jag efterlyst åtgärder från den S-ledda majoriteten men inte fått något svar, säger Anders Andersson (KD), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden. 

– Vi har hela tiden varnat för att effekterna av coronapandemin kunde bli bestående. Det har viftats bort från majoriteten. Men nu visar kundundersökningar att länsinvånarna bedömer det mindre och mindre troligt att de kommer att återgå till att resa som före pandemin. Den S-ledda majoritetens oförmåga att ta till sig detta innebär att resurser kommer att behöva tas från sjukvården för att täcka kollektivtrafikens underskott, säger Anders Andersson.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln: