Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Anders Andersson (KD) reagerar på KLT:s underskott: ”Vi har hela tiden varnat”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”87 miljoner kronor – så stort blir underskottet för Kalmar Länstrafik under 2021. Biljettintäkterna väntas minska med mer än 100 miljoner kronor. Det visar prognosen som redovisades vid kollektivtrafiknämndens möte i torsdags”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Siffrorna är bekymmersamma men ännu mer bekymrad blir jag av den styrande majoritetens passivitet. Både på regionfullmäktige och vid kollektivtrafiknämndens möte har jag efterlyst åtgärder från den S-ledda majoriteten men inte fått något svar, säger Anders Andersson (KD), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden. 

– Vi har hela tiden varnat för att effekterna av coronapandemin kunde bli bestående. Det har viftats bort från majoriteten. Men nu visar kundundersökningar att länsinvånarna bedömer det mindre och mindre troligt att de kommer att återgå till att resa som före pandemin. Den S-ledda majoritetens oförmåga att ta till sig detta innebär att resurser kommer att behöva tas från sjukvården för att täcka kollektivtrafikens underskott, säger Anders Andersson.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS