Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Andreas Erlandsson (S) anklagades för att vara hånfull och föraktfull

ANNONS

OSKARSHAMN

Michael Erlandsson (SD) tycker att kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) hade en ”föraktfull” och ”hånfull” inställning under måndagens debatt om folkomröstningsinitiativet i Misterhultsbygden.

Michael Erlandsson gick upp i talarstolen och sa att han nästan ”trillade av pinn” när han lyssnade på Andreas Erlandsson.

Michael Erlandsson tycker att kommunstyrelsens ordförande, med all önskvärd tydlighet, visade att han har en ”hånfull inställning” gentemot medborgarna, landsbygden och demokratin.

– Han talar om att kladda dit namnunderskrifterna. Han talar om att springa och hålla folkomröstningar. Och samtidigt talar han om att folkomröstningar ska hållas när frågor med större dignitet ska avgöras. Om inte den här frågan är av den största digniteten, då vet inte jag vad dignitet innebär, sa Michael Erlandsson.

”Riktigt skrämmande”

– Den föraktfulla inställningen är riktigt skrämmande. Den tar vi inom Sverigedemokraterna avstånd ifrån, underströk han.

Andreas Erlandson svarade så här:

– Då får jag be om ursäkt i sådana fall, om jag uttryckte mig klumpigt och uppfattades som hånfull. Jag har den största respekt för Folkinitiativets arbete. Men jag tror inte att det var förenligt med lagstiftarens tanke att man skulle komplettera namnlistorna i efterhand.

– Om vi respekterar de äldre? Ja, vi har ett boende i Misterhultsbygden. Vi kunde se att ansökningarna inte var många. Vi har, mer eller mindre, tvingats att tvångsplacera människor på boendet i Misterhult. Men här och nu handlar det om demokrati. Och jag har varit tydlig med att jag inte tycker att vi ska hålla folkomröstningar i frågor om, exempelvis, äldreboenden, förskolor eller skolor. Det är de folkvalda företrädarna som kan sätta sig in i helheten. Men när det gäller större frågor, ja, då ska man folkomrösta. Det ser jag som en självklarhet. Men inte i frågor som denna, sa Andreas Erlandsson.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S). FOTO: PETER A ROSÉN
Michael Erlandsson (SD). FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS