Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Angelica Katsanidou (S): ”Jimmy Loord gör sitt yttersta för att blanda bort korten”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län, reagerar så här på kristdemokraten Jimmy Loords kommentarer efter Angelica Katsanidous pressträff med oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) och ett antal regionrådskollegor på torsdagen:

– Jimmy Loord gör sitt yttersta för att blanda bort korten och hålla sina partikollegor i regeringen om ryggen. Det trots att den här SD-bakbundna regeringen inte levererar på något sätt. Förutom att ha lovat runt och hållit tunt vad gäller allt från bensin till elstöd har man totalt ignorerat välfärdens behov. 

– Nu har Region Kalmar län goda förutsättningar, toppresultat i mätning efter mätning och ingen vårdplatsbrist tack vare ordning och reda under lång tid. Men faktum kvarstår att hela Sverige befinner sig i en ekonomisk kris. Ännu har SD-regeringen inte tillfört de resurser som krävs till vården utan i stället har de prioriterat att sänka skatten för dem som har det bäst ställt. Man kan ana att om den här regeringen hade haft huvudmannaskap över sjukvården skulle läget varit synnerligen allvarligt. Det är tydligt att de inte prioriterar välfärden alls. 

”Vi socialdemokrater kräver svar innan midsommar från regeringen om statsbidragen för nästa år och föreslår också att regeringen gör om riktade statsbidrag till generella. Det här gjorde den socialdemokratiska regeringen under coronapandemin för att ge regionerna mer frihet att tillföra pengar där behoven är som störst. Jag uppmuntrar Jimmy Loord att för Region Kalmar läns bästa ta kontakt med sina partikollegor och be dem tänka om. Sätt välfärden före skattesänkningar för dem som har det bäst ställt”, säger Angelica Katsanidou.

Foto: Socialdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS