Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

KLART: Så mycket får Scania-anställda i Oskarshamn i årets rekordbonus

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

56 082 kronor.

Så mycket får varje anställd på Scania i Oskarshamn i resultatbonus för det föregående året, 2023.

Det skriver IF Metalls verkstadsklubb i ett inlägg i sociala medier.

Verkstadsklubben konstaterar att det rör sig om en rekordbonus.

”Med vår resultatbonus får vi en rimlig del av de vinster vi är med och skapar. En del av företagets nettovinst betalas ut till de anställda, tack vare vårt avtal om resultatbonus. Även om vi under året haft det ganska tufft med störningar både från underleverantörer och i logistiksystemet, så har vi lyckats leverera ett bra resultat. Vi är stolta över vårt avtal, en stark fackförening gör skillnad!”, skriver verkstadsklubben.

Bonusavtal sedan 2015

“Företaget och de fackliga organisationerna på Scania har sedan 2015 ett avtal om bonus för de anställda som skall säkerställa att vi får ta del av de vinster som vi tillsammans skapar. Detta avtal lyckades vi komma överens om strax efter att VW helt tog över Scania och var en del av vår uppgörelse med de nya ägarna. Då vi enades om att Scanias ledning och fackföreningarna på Scania skulle förhandla fram ett bonusavtal med bonusnivåer som liknar de i VW-gruppen. Även innan 2015 hade vi bonus men denna var ett ensidigt erbjudande från företaget där vi helt saknade inflytande. Det var baserat på andra faktorer så som kvalité och leveransprecision med mera och gav oss en väsentligt lägre utdelning – cirka 14 000 kronor i snitt”, konstaterar verkstadsklubben.

Läs mer här.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
37
+1
1
+1
2
+1
2
+1
4
+1
0
+1
2

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS