Ardi Ajeti i OAIK: ”Så länge vi inte förlorar på bortaplan, så är det bra”

LJUNGSKILE/OSKARSHAMN

En poäng borta mot Ljungskile SK (1–1) är ändå bra, med tanke på hur matchen utvecklade sig, konstaterar Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti på lördagskvällen.

Han syftar på utvisningen som drabbade mittbacken Anton Agebjörn med knappt 20 minuter kvar av ordinarie tid.

OAIK:s suveräne målvakt Michael Hartmann räddade dock den efterföljande straffen.

– Matchens lirare i dag. Han är väldigt duktig, berömmer Ardi Ajeti.

”Släkten är värst”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

Kvitteringen kom i stället i den 79:e minuten, då den förre OAIK-spelaren Luka Dobrijevic stötte in en hörna.

Extra jobbigt att han fick kvittera, förstås…

– Ja, verkligen. Släkten är värst.

Saknade två spelare

– Men vi saknade två spelare på planen – en var utvisad och en stod utanför planen (Olle Lindqvist). Han skulle ha fått komma in när bollen var död – men han fick aldrig någon signal av domaren. Och då kom målet, säger Ardi Ajeti.

– Men grabbarna stod för en krigarinsats. De stod upp bra.

Hur är det med Filip Jägerbrink. Han linkade av i slutet…

– Det vet vi inte än. Men jag tror inte att det är någon större fara med honom. Viktor (Krüger), däremot, fick ont i en tå (efter att någon hade trampat på honom).

Anton Agebjörn är avstängd på lördag…

– Ja, i övrigt hoppas vi att alla är tillgängliga.

Ni behåller serieledningen – åtminstone tillfälligt. Tabelltvåan Trollhättan, som har en pinne upp till OAIK, spelar i morgon, söndag, hemma mot Tvååker…

– Ja, vi hoppas att vi får med oss ett bra resultat därifrån. Så länge vi inte förlorar på bortaplan, så är det bra.

Ett kryss i Trollhättan, kanske – ni har bättre målskillnad (sju mål bättre än Trollhättan).

– Ja, det vore bra. Sedan får vi se till att slå Qviding på hemmaplan på lördag, säger Ardi Ajeti.