OAIK tappade 1-0-ledning borta mot Ljungskile

Fotboll

Söderettan

Ljungskile SK – Oskarshamns AIK 1–1 (0–1)

Mål, OAIK: Sadmir Zekovic (bilden).

Oskarshamns AIK ledde med 1-0 i paus borta mot svårspelade Ljungskile SK på lördagen.

Men hemmalaget kvitterade i den andra akten och matchen slutade 1–1.

OAIK-spelarna ska vara nöjda med poängen – de kom undan med blotta förskräckelsen i slutet. Oskarshamn behåller dessutom serieledningen. Åtminstone tillfälligtvis.

Vi fick se ett välregisserat drama från ett blåsigt Skarsjövallen.

OAIK öppnade målkontot i den 23:e minuten, då en helt omarkerad Sadmir Zekovic rakade in bollen i öppet mål.

I den andra halvleken var dock hemmalaget klart vassast.

Men det kändes ändå som att OAIK skulle vinna fighten, med tanke på målvakten Michael Hartmanns storspel. Han var fenomenal.

Räddade en straff

Han tog till och med en straff i den 70:e minuten (skön enhandsräddning) efter att mittbacken Anton Agebjörn hade fällt en LSK-spelare. Domaren plockade fram det röda kortet – och Oskarshamn fick följaktligen avsluta tillställningen med tio spelare.

Kvitteringen kom i den 79:e minuten, då den före detta OAIK-spelaren Luka Dobrijevic stötte in en hörna. Släkten är värst, som man brukar säga…

Luka Dobrijevic i OAIK-tröjan. Arkivfoto: Peter A Rosén

En stund senare linkade Oskarshamns nyckelspelare Filip Jägerbrink av planen med ett omlindat knä.

Ljungskile tryckte på för ett segermål. Och det hängde onekligen i luften.

Men faktum är att OAIK kunde ha plockat med sig trepoängaren. Edvin Crona, som kom in i anfallet i slutet, fick en jättechans.

”Det kunde ha blivit en saga”

VIKTOR KRÜGER TILL SPORT-EXPRESSEN TV

Viktor Krüger, som klev ner från mittfältet till en mittbacksplats när Anton Agebjörn blev utvisad, sa så här i en intervju med Sport-Expressen TV strax efter slutsignalen:

– Det kunde ha blivit en saga. Vi var nära att göra 2-1 i slutet. Men så blev det inte. Utvisningen blev lite avgörande. De tryckte på som fasen. Därför känns en poäng ändå okej.

Det var en fysisk match, där det smällde en hel del.

”Roligt med dueller”

– Det är roligt med dueller. Men det var nog inte lätt att vara domare i dag, sa Viktor Krüger till Sport-Expressen TV.

Han höll med programledaren om att domaren var bra.

Sport-Expressen TV intervjuade även Luka Dobrijevic, i pausen mellan första och andra halvlek:

– Det är kul att möta dem. Det är en bra motståndare, svarade han när programledaren frågade hur det känns att möta sitt gamla lag.

OAIK:s toppkonkurrent Utsikten, som är trea i tabellen två pinnar bakom Oskarshamn, fick stryk av mittenlaget IFK Malmö på hemmaplan på lördagen. Matchen slutade 1–2.

Tabelltvåan Trollhättan, som bara har en pinne upp till OAIK, kan ta hand om serieledningen vid vinst hemma mot tabellfyran Tvååker på söndagen (OAIK har fem poäng ner till Tvååker).

På lördag möter OAIK tabelltian Qviding FIF hemma på Arena Oskarshamn.

Arkivfoto: Peter A Rosén