Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Artem Laguta fortsätter i Västervik Speedway

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

VÄSTERVIK

30-årige Artem Laguta blir den sista föraren i Västervik Speedways trupp 2021.

Artem kom in i Västervik till kvartsfinalerna mot Rospiggarna förra säsongen och bidrog med 24 poäng över de två matcherna.

Artem Laguta var inte tillgänglig under semifinalerna då det kolliderade med landskamp med Ryssland och GP tävling.

I Extraliga i Polen hade Artem en mycket stabil säsong och där han representerade Grudziadz och körde till sig ett heatsnitt på 2,480, vilket gav en andraplats i den totala snittlistan.

Efter sex säsonger i Grudziadz har Artem ny klubbadress i Polen och kommer att representera Wroclaw 2021.

Sjua i GP-serien

I GP-serien slutade han på sjunde plats totalt och i GP-tävlingen i Wroclaw klev han upp överst på pallen när han vann karriärens första VM-deltävling. Artem har tilldelats ett permanent Wild Card till årets GP-serie. Han var även en del av det ryska lag som vann SON för tredje året i rad. 

– Artem visade upp en härlig attityd och professionalism när han anslöt till laget i höstas och är utan tvekan en av de snabbaste förarna i världen när allt stämmer, säger Västerviks sportchef, Morgan Andersson i ett pressmeddelande från klubben.

– Han är en ligaförare av rang och han hör alltid till det översta skiktet i snittlistorna. Jag är övertygad om att Artem kan axla rollen som nummer 1 i laget och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Artem under en hel säsong.

Artem ser fram mot en fortsättning i Västervik Speedway.

”Mycket glad”

– Jag är mycket glad att få chansen att komma tillbaka till Västervik då jag fick ett bra bemötande och intryck av klubben när jag anslöt sent under förra säsongen. Det var en bra start på mitt nya äventyr i Sverige och jag ser verkligen fram emot att köra många fler matcher under 2021, säger Artem Laguta.

– Laget tycker jag ser mycket intressant ut och jag ska göra allt jag kan för att bidra till en framgångsrik säsong 2021.

Artem får ett ingångsnitt på 2.317

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS