Backen Oliver Larsen är klar för IK Oskarshamn

Backen Oliver Larsen är klar för IK Oskarshamn

2020-04-30 Av av Peter A Rosén

Annons McDonalds Big Mac 35 kr

OSKARSHAMN

Den 190 centimeter långe och 94 kilo tunge danske backen Oliver Larsen har skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Oskarshamn.

Det skriver IKO på sin hemsida, https://www.ikoskarshamn.se/artikel/vse7ak9lf-2egc1/oliver-larsen-forstarker-backsidan.

– Jag har hört mycket bra om IK Oskarshamn som förening. Jag har faktiskt pratat med en del danskar som varit i föreningen som säger att det är en perfekt miljö att utvecklas i. Efter mitt samtal med tränarna kändes det rätt. De ser potential i mig och jag ser fram emot att få representera IK. Föreningen är på en resa och mycket handlar om hockey i staden. Förhoppningen är att vi kan gå långt och fortsätta utvecklas tillsammans., säger 21-åringen till hemsidan.

”Känner mig redo”

Han har spelat i det danska landslaget och under den gångna säsongen gjorde han succé i Björklöven i allsvenskan (fyra mål och tio målgivande passningar på 46 grundseriematcher).

– Jag känner mig redo för Sveriges högsta liga. Jag har samlat på mig mycket erfarenhet när jag spelade i Pantern, Björklöven och landslaget, extra mycket under VM förra året. Man blir alltid bättre av att spela mot bättre motståndare. Jag ser fram emot att försöka slå mig in i laget och få mäta mig mot SHL-motstånd. Jag har mina styrkor i båda riktningar skulle jag vilja säga. En tvåvägsback med bra första pass, säger han till IKO:s hemsida.

”Utvecklingsbar”

IKO:s huvudtränare Martin Filander säger, enligt hemsidan, så här om det senaste nyförvärvet:

– Oliver är en ung, utvecklingsbar kille med bra storlek och hårt spel. Bra tvåvägsspel och kan bidra bra i offensiven med ett skarpt första pass. Jag följde honom i hans tid i Pantern och han har de två senaste säsongerna varit en ledande back i allsvenskan. Oliver tar hela tiden kliv framåt och nästa naturliga steg är SHL. Han besitter även bra erfarenhet från VM, vilket är positivt. Jag är glad att han valde Oskarshamn och ser fram emot vad han kan åstadkomma hos oss.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK: IK OSKARSHAMN
Dela gärna artikeln: