Bäckström (SD) ställer en fråga till Bergvall (S)

Bäckström (SD) ställer en fråga till Bergvall (S)

2021-05-06 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Varför har den politiska majoriteten i Oskarshamns kommun tagit ett beslut om att inte tillgängliggöra kommunfullmäktiges sammanträden för medborgarna?

Det undrar fullmäktigeledamoten Mattias Bäckström Johansson (SD), som har skrivit en fråga i ämnet – till fullmäktigeordföranden Yvonne Bergvall (S).

Tidigare under den innevarande mandatperioden hanterade fullmäktige Sverigedemokraternas motion om att införa webbsända fullmäktigesammanträden.

Ett förslag som majoriteten sa nej till.

”Jag tycker att det är olyckligt att möjligheten att tillgängliggöra fullmäktigesammanträdena och vitalisera lokaldemokratin inte tas, då den nu finns och utan någon ytterligare kostnad”

MATTIAS BÄCKSTRÖM JOHANSSON (SD)

”Sedan en längre tid tillbaka genomförs kommunfullmäktige i digitalt format och sammanträdet livestreamas på Youtube. Detta möjliggör för alla att kunna ta del av mötet under den tid som det äger rum. Däremot inte längre än så, då man har beslutat att mötena ska tas bort direkt efter att de är avslutade”, skriver Mattias Bäckström Johansson i frågan till Yvonne Bergvall.

Han fortsätter:

”Jag tycker att det är olyckligt att möjligheten att tillgängliggöra fullmäktigesammanträdena och vitalisera lokaldemokratin inte tas, då den nu finns och utan någon ytterligare kostnad.”

Mattias Bäckström Johansson undrar om Yvonne Bergvall avser att verka för att de digitala sammanträdena tillgängliggörs.

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: