Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Bank sänker bolåneräntorna – bedömer att räntorna successivt kommer att sjunka

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

EKONOMI

Den statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter med bindningstider på 3 månader och 1 år. Skälet till räntesänkningarna beror främst på att SBAB vill erbjuda konkurrenskraftiga räntor på bolån. Förändringarna träder i kraft idag tisdag den 19 mars.

Det är SBAB:s ambition att agera transparent i räntesättningen och ha en följsamhet mellan bolåneräntor och upplåningskostnader och samtidigt ta hänsyn till konkurrenssituationen på marknaden. Som ett led i detta sänks idag listräntorna för bolån med bindningstider på 3 månader och 1 år med 0,05 procentenheter. Övriga räntor lämnas oförändrade.

– Vi bedömer att vi nu är på väg in i en period med successivt sjunkande räntor och väljer därför att sänka våra bolåneräntor igen. Vi sänkte räntorna på bolån både i december och i januari och fortsätter nu att skruva ner räntorna ytterligare, säger Mikael Inglander, VD på SBAB i ett pressutskick.

Nya bolåneräntor

SBAB:s räntesättningsmodell för bolån gentemot kund är enkel. Någon komplicerad och tidskrävande förhandling om bolåneräntan finns inte. Kundens bolåneränta utgår från listräntan där bostadens belåningsgrad och storleken på lånet avgör hur stort ränteavdrag som görs från listräntan. Kunden kan enkelt räkna ut vilken bolåneränta som erbjuds på sbab.se/bolanekalkyl.

I tabellen nedan framgår SBAB:s listräntor för bolån från och med tisdag 19 mars:

BindningstidFörändring (procentenheter)Ny listränta (%)
3 månader-0,055,02
1 år-0,054,77
2 årOförändrad4,31
3 årOförändrad4,13
4 årOförändrad4,00
5 år   Oförändrad3,96
7 årOförändrad3,96
10 årOförändrad3,96
Tabell: SBAB

Foto: Freepik

+1
3
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS