Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Barn och barnbarns födelsedagar var knepet när kvinna vann miljonvinst på Eurojackpot

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Fredagskvällens dragning av Eurojackpot slutade lyckosamt för en spelare. Med fem rätt lyckades en kvinna i 60-årsåldern kamma hem en vinst på hela 1,1 miljoner kronor. Vinnaren berättar för Svenska Spel att vinsten bland annat ska annat gå till resor och det lilla extra i vardagen.

Fredagens Eurojackpotdragning gav en miljonvinst till en spelad rad i Borås. Fem rätt, i vinstgrupp tre, gav under kvällen en vinst på 1 177 948 kronor till en kvinna i 60-årsåldern. När Svenska Spel Turs kommunikatör når kvinnan dagen efter har hon nyligen rättat sitt spel.

─ Jag hade gått och lagt mig tidigt för att jag skulle upp och jobba. Så när jag vaknade och såg att jag hade ett missat samtal från Svenska Spel blev jag nyfiken och gick in och rättade mitt spel, säger vinnaren och fortsätter:

─ När jag såg att jag hade prickat in fem rätt kunde jag inte tro det var sant. Klockan bara var sex på morgonen men jag väckte ändå min sambo och ringde upp min dotter för att berätta.

Unnar sig det lilla extra

Kvinnan som jobbar som undersköterska har spelat på Eurojackpot i flera års tid och numren har hon noga valt ut.

─ Jag har valt ut nummer efter olika viktiga datum bland annat när barn och barnbarn är födda. Men jag hade innan fredagen bara vunnit småvinster så jag sa nyligen till min man att jag skulle byta nummer. Det var tur att jag inte gjorde det, säger kvinnan glatt som bland annat planerar att lägga pengar på att resa:

─ Miljonvinsten gör att jag kan unna mig det där lilla extra. Det blir nog en del resor framöver. Till Grekland bland annat, säger kvinnan.

Gläds med vinnaren

Svenska Spel Turs kommunikatör gläds med vinnaren i Borås.

─ Vilken tur att hon inte bytte ut sina nummer! Jag hoppas vinnaren med familj får många härliga resor framöver, säger Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden var inlämnad hos Sara Spel & Post i Borås.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 5 april 2024: 5 – 8 – 16 – 30 – 37

Med stjärnnummer: 1 – 10

FAKTA / Eurojackpot

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (120 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sju jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Sedan jackpottaket höjdes har miljardvinster delats ut sex gånger, senast ca 1,3 miljarder kronor till Norge i januari 2024.

Foto: Svenska Spel

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS