Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Beklagar att regeringen inte prioriterar välfärden i stället för billigare plastpåsar och snus”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Idag presenterade regeringen statsbudgeten för 2024 och trots att regeringen nu vill påskina att de stöttar upp kommuner och regioner runt om i Sverige så kan vi i Centerpartiet konstatera att det inte räcker på långa vägar”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

– För region Kalmar läns del så skulle förslaget innebära drygt 140 miljoner i ökade statsbidrag, det ska ställas mot vår prognos som visar på ett underskott på cirka 400 miljoner, det saknas alltså cirka 260 miljoner i regionens budget för 2024. Jag beklagar att regeringen inte tar sitt ansvar och prioriterar välfärden i stället för att prioritera billigare plastpåsar och billigare snus, säger Karin Helmersson (C), vice ordförande i regionstyrelsen (bilden).

– Det är direkt oansvarigt av regeringen att dels skjuta till alldeles för lite medel till hälso- och sjukvården, dels att medlen mestadels är kortsiktiga. Vi kommer naturligtvis att ta ansvar för regionens ekonomi och kommer att behöva jobba vidare med ekonomiska åtgärder för att ha en ekonomi i balans. Det kommer tyvärr märkas hos invånarna att regeringen inte tar sitt ansvar, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård. 

Foto: Region Kalmar län

+1
2
+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
2
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS