Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Besked från Region Kalmar län och Oskarshamns kommun: Avtalet gällande Nymålen ska omförhandlas

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

I ett gemensamt pressmeddelande skriver Oskarshamns kommun och Region Kalmar län att samverkansavtalet gällande lantgården Nymålen, utanför Oskarshamn, som går ut vid årsskiftet ska omförhandlas – med siktet inställt på ett nytt och långsiktigt avtal för 2024 och framåt.

”De senaste veckornas spekulerande i Nymålens vara eller icke vara har oroat en hel del människor. Nymålen drivs av Region Kalmar län och Oskarshamns kommun och grunden till oron är framför allt det samverkansavtal parterna emellan som löper ut vid årsskiftet. Därefter ska regionen och kommunen få till ett nytt avtal”, skriver regionen och kommunen.

”Oskarshamns kommun och Region Kalmar läns styrande majoriteter poängterar att avtalet för verksamheten vid Nymålen ska fullföljas och inför 2024 och framåt ska det omförhandlas.”

– Nu ska professionen och verksamheten få göra sin bedömning av vilka behov som finns långsiktigt och ge förslag på hur det nya samverkansavtalet ska se ut. Vårdens innehåll går självklart först, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård (psykiatri).

Lena Granath V
Lena Granath (V) är regionråd. Foto och grafik: Vänsterpartiet

”Förutsättningarna för Nymålen är att kunna ge en kompletterande behandling för patienterna och att den kommunala verksamheten kan ge sysselsättning för deltagarna”, skriver regionen och kommunen.

– Samverkan mellan Oskarshamns kommun och regionen har varit bra för deltagarna som ges sysselsättning i verksamheten på Nymålen. Våra verksamheter har i uppdrag att ta fram ett nytt samverkansavtal som löper på efter årsskiftet., säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.

Andreas Erlandsson S
Andreas Erlandsson (S) är ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén, Grafik Socialdemokraterna

”De styrande majoriteterna i båda organisationerna tycker att en fortsatt kvalitetsinriktad och relevant vård och sysselsättning är viktig vid Nymålen”, skriver regionen och kommunen.

Arkivfoto: Peter A Rosén (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS