Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Beskedet från Oskarshamns kommun: Skolelever får fortsätta att studera på distans

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Elever på högstadiet, gymnasiet och Komvux fortsätter att studera på distans i två veckor till. Det är den höga smittspridningen och skolornas möjlighet att undvika trängsel som göra att distansundervisningen fortsätter”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Efter samråd med smittskyddsläkaren i Region Kalmar län har bildningschefen Lotta Lindgren (bilden) beslutat att elever på högstadiet och gymnasiet i Oskarshamns kommun ska undervisas på distans till den 7 februari.

Löper ut på söndag

För Komvux gäller beslutet till och med 21 februari.

Det tidigare beslutet löper ut på söndag.  

Smittskyddsläkaren i länet, Lisa Labbé Sandelin, meddelade på tisdagseftermiddagen att hon inte förlänger rekommendationen om distansundervisning för alla länets högstadieelever, utan varje kommun får föra dialog med smittskyddet som kan råda utifrån situation.

Så har också Oskarshamn gjort under tisdagen.

”Beslutet är taget i samråd med smittskyddsläkaren, och det är utifrån den höga smittspridningen i kommunen och för att skolorna ska få bättre möjlighet att minska trängsel”

LOTTA LINDGREN, BILDNINGSCHEF I OSKARSHAMNS KOMMUN

 – Beslutet är taget i samråd med smittskyddsläkaren, och det är utifrån den höga smittspridningen i kommunen och för att skolorna ska få bättre möjlighet att minska trängsel, säger Lotta Lindgren.

Grundsärskolan, introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan fortsätter att bedriva sin verksamhet på plats i skolans lokaler.
Det görs också undantag för elever som av olika anledningar inte kan studera på distans samt för praktiska moment som inte kan skjutas upp.

Inte läge att vänta

Folkhälsomyndighetens rekommendation om distansundervisning för gymnasiet och andra uppmaningar att stänga eller förändra verksamheter gäller till den 24 januari. Folkhälsomyndigheten väntas komma med besked under veckan som kanske kan påverka Oskarshamns kommuns beslut angående distansundervisningen.

Men det var inte läge att vänta tycker Lotta Lindgren.

 – Just när det gällde skolan ville vi inte vänta på det beskedet, det är för många medarbetare och elever som påverkas och jag tycker att de kan få några dagar på sig att förbereda sig, säger hon.

Matlådor för elever som läser på distans fortsätter på samma vis som tidigare.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS