Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

BESKEDET: Så ser Centerpartiet på arenafrågan i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I nuläget säger Centerpartiet varken ja eller nej till en ny hockey- och evenemangsarena i Oskarshamn.

Det framgår av ett pressmeddelande som Centern skickade ut till lokalmedierna på söndagskvällen.

Partiet tycker att det är ”beklagligt att beslutsunderlaget inför kommunstyrelsen på tisdag är så undermåligt”.

”Det finns inte klart beskrivet hur stor investeringskostnaden skulle vara och det finns inte någon som helst beskrivning över hur den framtida driften ska finansieras. Tittar man på de två olika ekonomiska redovisningarna som finns i underlaget, så skiljer det drygt 200 miljoner kronor mellan dem i investeringskostnad”, står det i pressmeddelandet.

“Som vi i Centerpartiet ser det så är det omöjligt att fatta ett ansvarsfullt och seriöst beslut på ett så undermåligt underlag”

CHARLOTTE STERNELL, GRUPPLEDARE FÖR CENTERPARTIET I OSKARSHAMNS KOMMUN

Fatta ett ansvarsfullt beslut

– Vi ställer oss frågande till varför det skiljer så mycket mellan dem och känner att för att kunna ta ett ansvarsfullt beslut i frågan, så behöver vi veta vilken av de två summorna som är den rätta. Likaså vill vi också se ett förslag på hur detta ska finansieras i den kommande driften – något sådant finns inte i underlaget. Som vi i Centerpartiet ser det så är det omöjligt att fatta ett ansvarsfullt och seriöst beslut på ett så undermåligt underlag, säger Charlotte Sternell, gruppledare för Centerpartiet i Oskarshamns kommun.

”Oavsett vilken väg som kommunen i slutändan väljer så är det viktigt för oss i Centerpartiet att detta inte får någon påverkan på kommunens kärnverksamhet, det få inte ske på bekostnad av kvalitén i skolan eller omsorgen. Centerpartiet motsätter sig också en skattehöjning för att finansiera en arena”, skriver partiet i pressmeddelandet.

“För att på lång sikt ta ansvar för både kommunens och medborgarnas skattepengar men också för att hitta en långsiktig och hållbar lösning för IK Oskarshamn så får inte ett beslut stressas fram”

MAGNUS LARSSON, VICE GRUPPLEDARE FÖR CENTERPARTIET I OSKARSHAMNS KOMMUN

Ökad driftskostnad

– Enligt det dyraste alternativet som finns i handlingarna så innebär det en ökad driftkostnad som motsvarar en skattehöjning på närmre 60-65 öre. De partier som nu ”in blanco” säger ja till en nybyggnation är också svaret skyldiga, hur ska detta finansieras?

Det säger Magnus Larsson, som är vice gruppledare för Centerpartiet i Oskarshamns kommun.

Magnus Larsson (C). Arkivfoto: Peter A Rosén

Ta ansvar för skattepengar

”För att på lång sikt ta ansvar för både kommunens och medborgarnas skattepengar men också för att hitta en långsiktig och hållbar lösning för IK Oskarshamn så får inte ett beslut stressas fram. Därför kommer Centerpartiet på kommunstyrelsens sammanträde på tisdag att yrka följande:

Att kommunstyrelsen ger kommundirektören i uppdrag att genomföra en fördjupad genomlysning av investerings- och driftkostnader för arenabygget.

Att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige avstår att fatta beslut i frågan om byggnation av ny arena tills ovan nämnda utredning har presenterats för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

“Det är vår förhoppning att detta arbete ska kunna ske relativt snabbt”

CHARLOTTE STERNELL

Beslut innan sommaren

– Det är vår förhoppning att detta arbete ska kunna ske relativt snabbt och att ett beslut ska kunna fattas innan sommaren, men det viktigaste är att kalkylerna blir grundligt gjorda och att kommunfullmäktige får att fullgott beslutsunderlag, säger Charlotte Sternell.

”Frågan om den framtida vägen för arbetet kring en arena för ishockey i Oskarshamn är en fråga som kommer ha stor påverkan på kommunens verksamhet under lång tid framöver. Som Centerpartiet ser det så finns det två alternativ att gå vidare med i frågan, ett är att bygga om befintlig arena ihop med att skapa ytterligare en isyta, det andra är att bygga en ny arena med två isytor alternativt att bygga en ny matcharena och behålla den gamla som träningshall. Kort summerat kan man säga att alternativen är att bygga om eller att bygga nytt”, står det i pressmeddelandet.”

Vill prioritera kärnverksamheten

”Centerpartiet i Oskarshamns kommun har under många år drivit frågan om bättre förutsättningar för kommunens föreningsliv som vi anser är oerhört viktigt för kommunens attraktivitet. Vi är också ett parti som vill prioritera kommunens kärnverksamhet samtidigt som vi tar ansvar för kommunens långsiktiga ekonomi.”

“Att IK Oskarshamn ska ha de bästa möjliga förutsättningarna att bedriva sin verksamhet är för oss en självklarhet, inte minst så ser vi behovet av ytterligare en isyta som stort. Det som IK Oskarshamn gör har en stor betydelse för Oskarshamns kommun”, skriver Centern.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS