Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

BESKEDET: Ungdomar får sommarlovsbiljetter

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Socialdemokraterna och Moderaterna har idag tillsammans med representanter från elevråden på skolorna i Kristineberg och Vallhalla meddelat att det blir sommarlovsbiljetter för unga i sommar”, skriver de båda majoritetspartierna i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Elevråden har under året gjort skrivelser till kommunen och vi har efter dialog valt att ändra vårt tidigare ställningstagande. Socialdemokraterna och Moderaterna är därför överens om att vid bildningsnämndens möte 24 april besluta om att satsa på sommarlovsbiljetter för unga i kommunen.”

”Kostnaden beräknas till cirka 1,25 miljoner kronor för kort och administration. Cirka 1 860 unga beräknas beröras. Satsningen finansieras av bildningsnämndens oförutsedda medel.”

”Vi har ändrat oss för att elevråden har lyft fram bra argument och engagerat sig i frågan samtidigt som vi ser att bildningsnämndens ekonomi är stabil och det finns en budget i balans. Vi bedömer därför att nämndens oförutsedda medel bör kunna användas till sommarlovsbiljetter”, skriver S och M.

Läs mer om sommarlovsbiljetten och en röst från ungdomarna.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
15
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
7

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS