Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

BESKEDET: Vänsterpartiet säger nej till neddragningar på Nymålen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Vänsterpartiet i Oskarshamns kommun säger nej till neddragningar av verksamheten på lantgården Nymålen.

Fredrik Jonasson, som är partiets gruppledare på lokal nivå, och Lena Fyhr (V), ledamot i socialnämnden (bilden), understryker att verksamheten på Nymålen är viktig.

De betonar att djuren är en viktig del på Nymålen – och att det finns en uppenbar risk att inte bara de stora djuren försvinner från gården om det kommunala stödet på 200 000 kronor per år dras in.

Fredrik Jonasson och Lena Fyhr är dessutom tveksamma till att ett indraget stöd skulle resultera i en besparing, i och med att kommunen då skulle behöva hitta andra aktiviteter för de 20 deltagare som berörs.

ON kontaktar även Liberalerna, som svarar så här:

– Än finns det inget skarpt förslag att ta ställning till, det har hittills bara varit ett informationsärende. Det är regionen som gör vissa förändringar som man måste ta hänsyn till och i nuläget är det här en verksamhetsfråga. Jag tror att Centerpartiet försöker hitta lite billiga politiska poäng här, säger Pontus Welin (L), ledamot i socialnämnden.

Pontus Welin (L), Oskarshamn
Pontus Welin (L). Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS