Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Besökare vid Kristdalas badplats Råsvik: ”Det låg hundskit överallt”

ANNONS

KRISTDALA

En av Oskarshamns-Nytts läsare har hört av sig och berättat att han nyligen besökte Kristdalas kommunala badplats, Råsvik.

– Det låg hundskit överallt. Det såg för jävligt ut, säger han.

Läsaren konstaterar att sommarlovet står för dörren och att det är en klar sanitär olägenhet med både hundpiss och hundskit vid badplatsen.

– Man får inte ha lösspringande hundar vid de kommunala badplatserna. Vi har anvisade badplatser, där hundar får springa lösa och bada. Exempelvis vid Ernemar, säger tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S).

Man får ta med sig hunden till en kommunal badplats, om hunden är kopplad, berättar hon.

– Men oavsett om den är lös eller kopplad, så ska man plocka upp efter den. När man skaffar en hund, så ingår även det där lilla som kommer ut.

Hur reagerar du när du får höra den här berättelsen från Råsvik?

– Det är jättesorgligt. Det är så tråkigt – och obegripligt. Skaffar man en hund, så måste man ju förstå att man ska plocka upp efter den också, svarar Yvonne Bergvall.

– Jag ska ringa till Kaj Eriksson (parkchef vid tekniska kontoret), så får de åka ut till Råsvik och titta på det, tillägger hon.

Senare på onsdagen får hon en rapport från Kaj Eriksson, som säger att det som han har sett är bajs från Kanadagäss, och att man har samma problem i Figeholm.

– Vi hade städdag i lördags. Då såg jag inget hundbajs, bara gässbajs. Om det är så att någon rastar sin hund, så vill jag säga att det absolut inte är okej att rasta lösspringande hundar vid Råsvik, säger Annicka Gunnarsson, som är ordförande i samhällsföreningen i Kristdala.

Det är samhällsföreningen som har tillsynsansvaret på badplatsen.

”Ska vara kopplade”

– Alla hundar som besöker badplatsen ska vara kopplade, det är regler som kommunen har. Och vi har inga hundbad i Hummeln, säger Annicka Gunnarsson.

Samhällsföreningen åker ut och kontrollerar badplatsen minst en gång i veckan.

– Vi kontrollerar bryggorna, och att det inte ligger saker i vattnet, samt att det ser fint och fräscht ut. Vi plockar skräp, och det är ofta väldigt mycket fimpar. Det är genomgående varje år. Allt vårt jobb är ideellt. Vi uppmanar besökarna att använda de tre soptunnorna. Och har man med sig en kopplad hund, så ska man plocka upp efter den. Man slänger bajspåsen, eller tar med sig den hem.

Inget fiske från bryggan

– Men egentligen ska man inte ta med sig hunden till badplatsen över huvud taget. Flera av de övriga besökarna kan vara rädda för hundar.

Annicka Gunnarsson berättar dessutom om övriga regler vid badplatsen:

– Det är vanligt att folk grillar lite här och var, men det är bara tillåtet att grilla vid grillplatsen, vid den anvisade eldstaden. Och det är inte tilllåtet att fiska från bryggan. Fiska får man gör någon annanstans vid sjön. Det finns både båtar och kanoter att hyra.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Kristdalas kommunala badplats, Råsvik, vid sjön Hummeln. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS