Bidrag till Kommunbygderådet och Figeholms samhällsförening

Bidrag till Kommunbygderådet och Figeholms samhällsförening

2021-05-21 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

95 000 kronor, totalt.

Så stort är Oskarshamns kommuns bidrag till Kommunbygderådet och Figeholms samhällsförening.

”Vill stötta och bidra”

– Vi socialdemokrater har deltagit på Hela Sverige Ska Leva Oskarshamns bygdedialoger och där fått till oss flera viktiga medskick som vi vill stötta och bidra till att de kan genomföras, säger kommunalrådet Andreas Erlandsson (S).

Den 1 juni tar majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott ett beslut om att betala ut ett bidrag på 65 000 kronor till Kommunbygderådet – för arbetet med ödehus i kommunen.

Målsättningen med det hela är att sätta kommunen på kartan, som en av de kommuner som ligger i framkant när det gäller ödehusinventeringen.

”Vi är måna om att vi har föreningar i hela kommunen som kan göra olika aktiviteter för att bidra till positiv utveckling och stolthet över orten”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNALRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

Nu fortsätter arbetet med att locka fler att sälja sina tomma hus.

Arbetsutskottet kommer även att ta ett beslut om att betala ut ett bidrag på 30 000 kronor till samhällsföreningen i Figeholm.

Kurran rustas upp

Pengarna är öronmärkta för upprustningen av Kurran, som är en historiskt viktig byggnad.

– Vi är måna om att vi har föreningar i hela kommunen som kan göra olika aktiviteter för att bidra till positiv utveckling och stolthet över orten. För oss socialdemokrater är det därför viktigt att försöka få tag i de förslag som finns i föreningslivet, så att civilsamhälle och kommun kan göra saker tillsammans, säger Andreas Erlandsson.

Ovannämnda bidrag är en del av överenskommelsen mellan kommunens majoritetspartier – Socialdemokraterna och Moderaterna.

Dela gärna artikeln: