Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bilist hävdar att han inte märkte att han krockade två gånger på kort tid: Får kännbart bötesstraff

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En man i 45-årsåldern, med adress i Oskarshamn, döms för olovlig körning, smitning från trafikolycksplats i två fall samt brott mot trafikförordningen i två fall.

Han ska betala 18 000 kronor i dagsböter samt en avgift på 1 000 kronor till brottsofferfonden.

Den 18 mars förra året var han ute och körde bil – och i korsningen Arkitektvägen/Östersjövägen i Kristineberg i Oskarshamn körde han in i två bilar efter att vid två separata tillfällen ha missat väjningsplikten när han körde ut på Östersjövägen, som är huvudled.

Först krockade han med den ena bilen – och sedan vände han om och körde ner för Arkitektvägen, för att sedan vända igen och köra in på Östersjövägen, där han krockade med ytterligare en bil.

Det rörde sig om rejäla smällar.

Efter båda olyckorna lämnade han platsen utan att lämna sitt namn och sin adress och i övrigt göra det som olyckorna rimligen borde ha gett anledning till.

Hörde ljud

Han körde bilen, trots att den inte har automatisk växellåda, vilket föreskrevs som ett särskilt villkor för giltigheten av hans körkort.

Mannen har förnekat brott.

Han har berättat att han skulle köpa medicin till sin son.

Han hörde ljud, men han uppfattade inte att han hade varit med om två kollisioner.

När han kom hem såg han att bilen var skadad.

Hans vanliga bil var på lagning, därför körde han en bil med manuell växellåda, har han sagt.

”Av de av åklagaren åberopade fotografierna framgår tydligt att både han och målsägandenas bilar har skadats. Hans förklaring framstår som helt osannolik och tingsrätten lämnar den därför utan avseende. Han har vid två tillfällen kört personbil in på huvudled utan att väja för fordon från huvudleden samt krockat två gånger och lämnat olycksplatserna utan att lämna namn eller adress”, står det i domen.

Genrebild: Freepik

+1
1
+1
0
+1
1
+1
9
+1
4
+1
0
+1
24

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS