Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Borttagna restriktioner firas med ny utställning

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Samma dag som regeringen redovisade avvecklingen av pandemi-restriktionerna presenterar Persona galleri i Kalmar en ny konstutställning: ”AVSTÅND/RÖRELSE/NÄRHET” av Lennart Samor.

”Äntligen kan vi välkomna våra besökare utan begränsningar. Det känns underbart. Att dessutom få presentera Östersundskonstnären Lennart Samor känns väldigt spännande. Han har ställt ut i bland annat Stockholm, Malmö och Göteborg, men aldrig tidigare här i Kalmar. Nu är det hög tid”, säger Jonas Hellberg, gallerist, inför utställningen som har vernissage fredagen den 11 februari.

Måleri om historier och berättelser

Lennart Samor (1971), Östersund, arbetar främst med måleri (akryl) men även grafik och illustrationer. Lennart Samor har under drygt tjugo år gjort en lång rad utställningar, senast i Karlstad och Göteborg. Han har kandidatexamen i konstpedagogik från Umeå universitet och finns representerad i flera kommuner och regioner.

”Mitt måleri handlar om historier och berättelser. Mina målningar är en strävan av former, linjer och rörelser. Jag letar former i motivet och bryter gärna upp det figurativa, vilket ibland leder till att målningarna blir mer abstrakta”, avslutar Lennart Samor.

Foto: Privat

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS